Langyos desszert gyümölccsel, pár perc munkával
Gyors áfonyás süti túróval
Ez a recept nem az én fejemből ugrott ki (ki gondolta volna) :)
Viszont a kedves vendégek miatt szerettem volna egy macera nélküli desszertet alkotni, amiben fel tudom használni a mélyhűtőben lévő rengeteg áfonya legalább egy részét.
Meg, ugye, ha rólam van szó, az igazi gramm-ra kiszámolt mennyiségek fel sem merülhettek, sőt, pillanatnyilag csak olyan "kutyuljuk össze és ha lehet, még langyosan élvezzük" jöhetett szóba.
Na, ez pont olyan. És ha a vendégereg nem fogyasztja el még szinte forrón az összeset, kihűlve, másnap egy pohár tejjel vagy kakaóval igazi gyerekek-kedvence uzsonna lesz.
Természetesen más, apróra vágott gyümölccsel is isteni, barackkal, meggyel, sőt, fahéjas almával is ki fogom próbálni.
A receptet itt találtam, de annyit változtattam rajta, hogy szinte rá se ismerni...
Áfonyás-túrós süti pár perc munkával
Hozzávalók:
25 dkg túró
3 dl zsíros tejföl
3 tojás
15 dkg vaj
10 dkg porcukor + a szóráshoz
2 marék búzadara
1 citrom héja
1 vanília magjai
3+1 ek étk. keményítő
1 mk só
15-20 dkg áfonya
A túrót alaposan kikeverjük a tojással, porcukorral, olvasztott vajjal, búzadarával, citromhéjjal, vaníliával, a 3 ek étkezési keményítővel és a sóval. Az áfonyát összeforgatjuk a maradék keményítővel. Egy 20x20-as tűzálló tálat kibélelünk szilikonos sütőlappal, a sütőt 170 fokra előmelegítjük. A tepsibe simítjuk a masszát, rászórjuk az áfonyát, 30-40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész van-e.
Langyosan megszórjuk porcukorral, ha tehetjük, rögtön fogyasztjuk, mert így a legfinomabb!
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!