2018. jan 15.

Kacsás-zöldséges tészta krémesen

írta: Hajós Ágnes
Kacsás-zöldséges tészta krémesen

Kacsából általában nincs maradék, de ha mégis, ebben az ételben a helye!

Nemrég kacsát sütöttem és valami nagy csoda folytán maradt pár comb.

Imádom és kizárt dolog volt, hogy veszendőbe menjen, így körülnéztem a hűtőben és fagyasztóban és ez lett belőle :)

 

 

Zöldséges-kacsás tészta mascarpone-vel

Hozzávalók 4-5 főre:

30 dkg friss orecchiette tészta (szárazból 25 dkg is elég)

2 kisebb sült kacsacomb (maradék is jó, én a ropogós bőrét is felhasználtam)

25 dkg fagyasztott mexikói zöldségkeverék

20 dkg mascarpone (pl. Szarvasi)

Só, bors

1 csokor petrezselyem

1 lilahagyma

10 dkg zöldborsó

2 dkg vaj

Olívaolaj

 

A tésztát al dentére (nem teljesen puhára, a közepe roppanjon) főzzük. Leszűrjük (1 pohárral felfogunk a főzővízből), hideg vízzel átöblítjük, 1 ek olívaolajjal összeforgatjuk.

A zöldségkeveréket és a borsót 5 percig előfőzzük.

Közben egy lábasban a vaj és 1 ek olívaolaj keverékén megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a kacsacombról falatnyira tépkedett húst, kicsit átforrósítjuk. Mehetnek hozzá az előfőzött zöldségek is, kicsit átpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mascarpone-t. Kevergetjük, míg felolvad, a főzővízzel hígítjuk, az átlagosnál egy kicsit hígabb szószt kell, hogy kapjunk. Beleszórjuk a kész tésztát, együtt főzzük pár percig, míg a szósz kicsit sűrűbb lesz. Beállítjuk a sóját, végül az apróra vágott petrezselyemmel is összeforgatjuk.

Azonnal fogyasztjuk.

  Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

kacsa mascarpone tészta borsó kacsacomb