Fűszeres-citromos csirke babos újkrumplival
A szokásos sült csirke - sült krumpli páros felturbózva
Ha a gyerekeknél tuti sikert akarok elérni főétel terén, akkor a sült csirke-sült krumpli páros a nyerő.
Én is szeretem, de a változatos étkezést még inkább, így amikor csak lehet, megvariálom kicsit.
Ez most egy nagyon finom, friss, igazi tavaszi változat, a legjobb benne a sok zöldfűszer! :)
Babos újkrumpli citromos csirkével
Hozzávalók 4 főre:
4 csirke felsőcomb
2-2 nagy ág rozmaring és kakukkfű
1 citrom leve
Olívaolaj
Só, frissen őrölt bors
80 dkg újburgonya
2 konzerv fehérbab
1 csokor zsenge kapor
1 nagy marék friss bazsalikom
10 dkg rukkola
A csirkecombokat kicsontozzuk, de a bőrét rajtahagyjuk. A kakukkfüvet és a rozmaringot durvára vágjuk. A húsok mindkét oldalát bedörzsöljük a fűszerekkel, a sóval és a borssal, majd megcsorgatjuk a citromlével. Egy tálba tesszük pácolódni pár órára.
A krumplikat alaposan megmossuk, de nem kell meghámozni, nagyon vékony a héja. 3 centis kockákra vágjuk. Lobogó, sós vízben, újraforrástól számítva öt percig főzzük. Leszűrjük, egy tepsibe borítjuk, rálocsolunk pár ek olívaolajat, megsózzuk és –borsozzuk. Átforgatjuk, 200 fokos sütőbe toljuk. Addig sütjük, míg a szélei megbarnulnak.
Közben a bazsalikomot és a kaprot durvára vágjuk, 2 ek olajjal, 1 tk sóval és pár tekerésnyi borssal egy mozsárban pépesre zúzzuk. Mikor a krumpli kész, összeforgatjuk vele és a rukkolával, végül a leszűrt babbal is.
Miközben a köret készül, kisütjük a húsokat: a serpenyőbe 2 ek olívaolajat öntünk, felhevítjük, a húsokat bőrével lefelé belefektetjük. Nagy lángon a bőrt ropogósra pirítjuk, majd megfordítjuk, mérsékeljük a lángot és a húst készre sütjük.
Tálaláskor egy nagy adag babos újburgonyát tányérra szedünk, a húst csíkokra szelve rátesszük, és fogyaszthatjuk is.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!