Vegaburger rengeteg sajttal és zöldséggel
Hús nélkül is jól lehet lakni (ebből kicsit sem hiányzik)
Hús nélkül simán elvagyok, de a sajt az egészen más...
Minél több, minél ízesebb, annál jobb. Valamelyik nap egy tartalmas szendvicsre vágytam, előkaptam egy hamburgerzsemlét a mélyhűtőből. Amíg kiolvadt, elkészítettem a "belevalót".
Utána pihegtem kicsit... :)
Duplán sajtos vegaburger
Hozzávalók 6 főre:
6 db hamburgerzsemle (recept itt)
20 dkg trappista vagy edámi sajt egészben
20 dkg grillsajt
6 levél saláta
6 szelet lilahagyma
6 nagy szelet paradicsom
Ízlés szerinti szószok (mustár, ketchup, majonéz, chili szósz, stb.)
30 dkg apró szemű csiperke
Olívaolaj
Só, bors, 1 ág kakukkfű, 1 nagy gerezd fokhagyma
2 avokádó
A gombát felszeleteljük. Egy serpenyőben 1 ek olívaolajat hevítünk, beleszórjuk a gombát. Sózzuk, borsozzuk, belecsipegetjük a kakukkfű leveleit. Nagy lángon gyorsan megpirítjuk, közben többször megkeverjük. Mikor majdnem kész, belenyomjuk a fokhagymát, párat keverünk rajta és elzárjuk a lángot. Félretesszük a gombát, papírtörlővel kitöröljük a serpenyőt.
A sajtokat 6 egy forma szeletre vágjuk. Olívaolajjal vékonyan megkenjük a serpenyőt, nagy lángon a sajtok mindkét oldalát megsütjük. A grillsajt állaga nem sokat fog változni, de a trappistára figyelni kell: jó forró legyen a serpenyő, mikor az egyik oldala pirulni kezd, lapáttal alányúlunk és gyorsan megfordítjuk. A legjobb, ha ezt hagyjuk a végére, hogy a szendvicsbe még félig folyósan kerüljön.
Közben összeállítjuk a szendvicseket: a zsemléket félbevágjuk, a vágott felüket grillen vagy másik serpenyőben megpirítjuk. Magunk elé tesszük, mindkét felükre nyomunk a kedvenc szószunkból, rátesszük a zöldségeket, majd a sült sajtokat. Azonnal fogyasztjuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!