2018. sze 16.

Vegaburger rengeteg sajttal és zöldséggel

írta: Hajós Ágnes
Vegaburger rengeteg sajttal és zöldséggel

Hús nélkül is jól lehet lakni (ebből kicsit sem hiányzik)

Hús nélkül simán elvagyok, de a sajt az egészen más...

Minél több, minél ízesebb, annál jobb. Valamelyik nap egy tartalmas szendvicsre vágytam, előkaptam egy hamburgerzsemlét a mélyhűtőből. Amíg kiolvadt, elkészítettem a "belevalót".

Utána pihegtem kicsit... :)

 

Duplán sajtos vegaburger

Hozzávalók 6 főre:

6 db hamburgerzsemle (recept itt)

20 dkg trappista vagy edámi sajt egészben

20 dkg grillsajt

6 levél saláta

6 szelet lilahagyma

6 nagy szelet paradicsom

Ízlés szerinti szószok (mustár, ketchup, majonéz, chili szósz, stb.)

30 dkg apró szemű csiperke

Olívaolaj

Só, bors, 1 ág kakukkfű, 1 nagy gerezd fokhagyma

2 avokádó

 

A gombát felszeleteljük. Egy serpenyőben 1 ek olívaolajat hevítünk, beleszórjuk a gombát. Sózzuk, borsozzuk, belecsipegetjük a kakukkfű leveleit. Nagy lángon gyorsan megpirítjuk, közben többször megkeverjük. Mikor majdnem kész, belenyomjuk a fokhagymát, párat keverünk rajta és elzárjuk a lángot. Félretesszük a gombát, papírtörlővel kitöröljük a serpenyőt.

A sajtokat 6 egy forma szeletre vágjuk. Olívaolajjal vékonyan megkenjük a serpenyőt, nagy lángon a sajtok mindkét oldalát megsütjük. A grillsajt állaga nem sokat fog változni, de a trappistára figyelni kell: jó forró legyen a serpenyő, mikor az egyik oldala pirulni kezd, lapáttal alányúlunk és gyorsan megfordítjuk. A legjobb, ha ezt hagyjuk a végére, hogy a szendvicsbe még félig folyósan kerüljön.

Közben összeállítjuk a szendvicseket: a zsemléket félbevágjuk, a vágott felüket grillen vagy másik serpenyőben megpirítjuk. Magunk elé tesszük, mindkét felükre nyomunk a kedvenc szószunkból, rátesszük a zöldségeket, majd a sült sajtokat. Azonnal fogyasztjuk.

  Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá