2018. nov 22.

Az első vegán kedvencem

írta: Hajós Ágnes
Az első vegán kedvencem

Pörkölt babból? Hihetetlenül finom!

Nemrég épp nézegettem Steiner Kristóf oldalát, egy ideje ugyanis kacérkodom a gondolattal, hogy kis időre kipróbálom a "vegánság"-ot. Vagy hogy mondják... :)

Szeretem a receptjeit, úgy meg tudja variálni a vegán kajákat, hogy kicsit sem hiányzik belőlük a hús. 

Ennek az ételnek nagyon tetszett a leírása, meg a kép is szép volt hozzá :) Hát elkészítettem, mondjuk tökre nem úgy nézett ki a végeredmény, mint a képen, viszont tényleg fantasztikusan finom lett.

Forrás: innen

 

Ajvárpörkölt fehérbabbal, gombával

Hozzávalók 2-3 főre:

1 konzerv óriás fehérbab

10 dkg csiperke

3 dl ajvár vagy zakuszka

5 db olajban eltett aszalt paradicsom

3 dl passzírozott paradicsomlé

2 nagy gerezd fokhagyma

1 lilahagyma

Olívaolaj

Só, bors

2 ek balzsamecet

1 púpozott ek füstölt pirospaprika

5 levél zsálya, 1-1 nagy ág rozmaring és kakukkfű

 

A babot lecsepegtetjük, a gombát, a fokhagymát, az aszalt paradicsomot és a hagymát felszeleteljük. A babon kívül a többit kevés olívaolajon pirítani kezdjük, megborsozzuk, beleöntjük a balzsamecetet, rászórjuk a paprikát. Párszor átkeverjük. Felöntjük a paradicsomlével és a zakuszkával, hozzáadjuk a darabolt fűszernövényeket, addig főzzük, míg a szósz teljesen besűrűsödik.

Megsózzuk, hozzáadjuk a babot, mikor átmelegszik, fogyaszthatjuk is. Melegen és hidegen is isteni, friss kenyérrel az igazi :)

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

 

Szólj hozzá

pörkölt gomba bab ajvár aszalt paradicsom