Az első vegán kedvencem
Pörkölt babból? Hihetetlenül finom!
Nemrég épp nézegettem Steiner Kristóf oldalát, egy ideje ugyanis kacérkodom a gondolattal, hogy kis időre kipróbálom a "vegánság"-ot. Vagy hogy mondják... :)
Szeretem a receptjeit, úgy meg tudja variálni a vegán kajákat, hogy kicsit sem hiányzik belőlük a hús.
Ennek az ételnek nagyon tetszett a leírása, meg a kép is szép volt hozzá :) Hát elkészítettem, mondjuk tökre nem úgy nézett ki a végeredmény, mint a képen, viszont tényleg fantasztikusan finom lett.
Forrás: innen
Ajvárpörkölt fehérbabbal, gombával
Hozzávalók 2-3 főre:
1 konzerv óriás fehérbab
10 dkg csiperke
3 dl ajvár vagy zakuszka
5 db olajban eltett aszalt paradicsom
3 dl passzírozott paradicsomlé
2 nagy gerezd fokhagyma
1 lilahagyma
Olívaolaj
Só, bors
2 ek balzsamecet
1 púpozott ek füstölt pirospaprika
5 levél zsálya, 1-1 nagy ág rozmaring és kakukkfű
A babot lecsepegtetjük, a gombát, a fokhagymát, az aszalt paradicsomot és a hagymát felszeleteljük. A babon kívül a többit kevés olívaolajon pirítani kezdjük, megborsozzuk, beleöntjük a balzsamecetet, rászórjuk a paprikát. Párszor átkeverjük. Felöntjük a paradicsomlével és a zakuszkával, hozzáadjuk a darabolt fűszernövényeket, addig főzzük, míg a szósz teljesen besűrűsödik.
Megsózzuk, hozzáadjuk a babot, mikor átmelegszik, fogyaszthatjuk is. Melegen és hidegen is isteni, friss kenyérrel az igazi :)
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!