Sült paradicsomos salsa egyszerűen
Klasszikus mártogatós az én változatomban
Ebben a hónapban vegánságot fogadtam, DE nem teljesen. A tojásról sajnos (?) nem tudok lemondani, túl sok étel alapja, és magában is imádom. Mondjuk így voltam a tejtermékekkel is, mégis bírom nélkülük lassan egy hete.
Persze ez nem lesz állandó állapot, egyrészt imádom a húsok bizonyos fajtáit, másrészt pl. a kefir hiánya lassan fizikai fájdalmat okoz :) De próbatételnek kiváló, hogy megtudjam, mennyire vagyok kitartó. Eddig egészen meg vagyok magammal elégedve :)
Ennek tükrében ma egy csupa-zöldség mártogatós hoztam, ami igazán sok ételhez passzol, de egyszerűen csak chips-hez is kínálhatjuk. Jó étvágyat!
Paradicsomos salsa
Hozzávalók egy kb. 3 dl-s üveghez:
20 dkg jó ízes koktélparadicsom
1 zöld kaliforniai paprika
1 hagyma
Só, bors
Fél mk római kömény
1 ek aprított korianderlevél
Ízlés szerint cukor vagy édesítő
3-4 karika jalapeno
Fél lime leve
3 dl passzírozott paradicsom
A paprikát hosszában négybe vágjuk, magházát kivesszük. A hagymát megfosztjuk a héjától, négybe vágjuk. A paradicsomokkal együtt tűzálló tálba tesszük az előzőeket, 180 fokos sütőbe toljuk, addig sütjük, míg a hagyma kicsit megpirul. Kivéve kihűtjük, késes aprítóba tesszük a cukron/édesítőn kívül a többi összetevőt. Darabosra mixeljük, közben cukrot/édesítőt ízlés szerint adagoljuk. Langyosan, vagy hidegen kínáljuk.
Jó pár napig eláll hűtőben, ha tud.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!