2019. feb 02.

Ázsiai marharagu sok zöldséggel

írta: Hajós Ágnes
Ázsiai marharagu sok zöldséggel

Keleties pác és fél óra - különleges ebéd :)

Pár hónapja a legjobb főzős videóoldalon volt egy összeállítás, ahol egy páclével négyféle ételt készítenek. Én kettőt kipróbáltam, de rá kellett jönnöm, hogy úgy, abban a formában szerintem nem lesz jó.

A marhahúsos verzió öt perc alatt tuti nem készül el, és a zöldségek se lesznek jók, még ha roppanósra akarjuk készíteni, akkor se.

Szóval kicsit átalakítottam a receptet, hogy pont olyanra sikerüljön, ahogy szeretjük. Ahol a hús puha, a zöldségek pedig fűszeresek és majdnem puhák. 

Egyébként a végeredmény isteni finom, igazi keleties ízhatású húsos ragu, ami körettel, de akár önmagában is tökéletes. Jó étvágyat!

Recept ötlet innen.

 

Marha stir-fry zöldségekkel

Hozzávalók 4 főre:

A szószhoz:

1/2 csésze (2,5 dl-es) szójaszósz

1/4 cs. méz

2 gerezd fokhagyma

2 tk reszelt gyömbér

1 ek szezámmag

 

0,5 kg marha fehérpecsenye vagy comb, zsír nélkül mérve

1 nagy újhagyma zöldjével

2 nagy ek snidling apróra vágva

1 közepes sárgarépa

1 kisebb piros kaliforniai paprika

Só, bors

10 dkg borsó

2 ek olívaolaj

 

A húst fél centis kockákra vágjuk, az újhagymát és a répát vékonyan felkarikázzuk, a paprikát nagyobb kockákra vágjuk. A szószhoz valókat összekeverjük.

Az olívaolajat felforrósítjuk egy serpenyőben, a húst rádobjuk, minden oldalukat megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a répát és a hagymák nagy részét, keveset félreteszünk a díszítéshez. Felöntjük a szósszal, közepes lángon addig főzzük, míg a lé nagy része elfő, a zöldségek pedig megpuhulnak. Ekkor pár percre hozzákeverjük a borsót, pici vizet öntve hozzá összepároljuk az egészet. Megkóstoljuk, ha kell, még sózzuk, elzárjuk a lángot.

Főtt rizzsel, tésztával vagy ízlés szerinti körettel tálaljuk.

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

répa borsó kaliforniai paprika újhagyma marhacomb