Ázsiai marharagu sok zöldséggel
Keleties pác és fél óra - különleges ebéd :)
Pár hónapja a legjobb főzős videóoldalon volt egy összeállítás, ahol egy páclével négyféle ételt készítenek. Én kettőt kipróbáltam, de rá kellett jönnöm, hogy úgy, abban a formában szerintem nem lesz jó.
A marhahúsos verzió öt perc alatt tuti nem készül el, és a zöldségek se lesznek jók, még ha roppanósra akarjuk készíteni, akkor se.
Szóval kicsit átalakítottam a receptet, hogy pont olyanra sikerüljön, ahogy szeretjük. Ahol a hús puha, a zöldségek pedig fűszeresek és majdnem puhák.
Egyébként a végeredmény isteni finom, igazi keleties ízhatású húsos ragu, ami körettel, de akár önmagában is tökéletes. Jó étvágyat!
Recept ötlet innen.
Marha stir-fry zöldségekkel
Hozzávalók 4 főre:
A szószhoz:
1/2 csésze (2,5 dl-es) szójaszósz
1/4 cs. méz
2 gerezd fokhagyma
2 tk reszelt gyömbér
1 ek szezámmag
0,5 kg marha fehérpecsenye vagy comb, zsír nélkül mérve
1 nagy újhagyma zöldjével
2 nagy ek snidling apróra vágva
1 közepes sárgarépa
1 kisebb piros kaliforniai paprika
Só, bors
10 dkg borsó
2 ek olívaolaj
A húst fél centis kockákra vágjuk, az újhagymát és a répát vékonyan felkarikázzuk, a paprikát nagyobb kockákra vágjuk. A szószhoz valókat összekeverjük.
Az olívaolajat felforrósítjuk egy serpenyőben, a húst rádobjuk, minden oldalukat megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a répát és a hagymák nagy részét, keveset félreteszünk a díszítéshez. Felöntjük a szósszal, közepes lángon addig főzzük, míg a lé nagy része elfő, a zöldségek pedig megpuhulnak. Ekkor pár percre hozzákeverjük a borsót, pici vizet öntve hozzá összepároljuk az egészet. Megkóstoljuk, ha kell, még sózzuk, elzárjuk a lángot.
Főtt rizzsel, tésztával vagy ízlés szerinti körettel tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!