Kacsás-tejszínes finomság sok zölddel
"Egyszerű" zöldséges tészta a tökéletes kacsamellel
Néha úgy gondolom, túl sok a húsétel a blogon, de hát én inkább eszem sósat, mint édeset...
Meg amúgy is, néha azért van süti... Sőt az előző bejegyzés is az :)
A kisebb multikban időnként lehet kapni (számunkra) különlegesebb száraztésztákat. Ehhez az ételhez strozzapretti-t, vagyis papfojtót használtam. Állítólag azért ez a neve, mert a hosszúsága miatt egyszer egy pap torkán akadt és az majdnem megfulladt tőle. Vagy meg is fulladt. Szóval vigyázni kell vele :D
De most vissza a szárnyasokhoz, ez alkalommal kacsa van terítéken. Mégpedig a melle, amit nem is olyan egyszerű tökéletesre sütni. Nekem már egy főzőzseni megtanította, igyekszem nektek is átadni :)
Fokhagymás kacsamell zöld zöldséges tésztával
Hozzávalók 4 főre:
4 kisebb kacsamell
4 gerezd fokhagyma
4 dl tej
Só, bors
4 dkg vaj
25 dkg strozzapreti (papfojtó, kb. 5 cm hosszú, kissé csavart) tészta
30 cm-es zsenge cukkini
1 csomag újhagyma zöld része
20 dkg zöldborsó
Só, bors
1 csomag petrezselyem
2 dl alaplé
3 ek mascarpone
1-2 tk étk. keményítő
4 dkg parmezán
Olívaolaj
A fokhagymát apróra vágjuk, a tejbe forgatjuk, beleültetjük a kacsamelleket, egy napra tegyük hűtőbe.
A tésztát puhára főzzük a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint. Hideg vízzel leöblítjük, lerázogatjuk, egy ek olívaolajjal átforgatjuk. Lefedve félretesszük.
A cukkinit fél centi vastag félkarikákra vágjuk, az újhagyma zöldjét felszeleteljük. Egy serpenyőben két ek olajat hevítünk, hozzáadjuk a hagymát és a cukkinit. Pár percig időnként megkeverve pirítjuk, végül kissé megsózzuk és –borsozzuk. Hozzáadjuk a borsót, felöntjük az alaplével, mikor felforrt, mehet hozzá a mascarpone is. Takarékra vesszük a lángot, megvárjuk, míg a krémsajt felolvad és a szósz besűrűsödik. Ha túl híg, egy ek vízben oldjunk fel 1 tk étk. keményítőt, az ételhez keverve sűrítsük be. Ha nem lenne elég, ismételjük meg. Megkóstoljuk, ha kell, még sózzuk, majd hozzákeverjük a tésztát.
Mindeközben megsütjük a kacsát:
A sütőt 200 fokra melegítjük, a melleket kiemeljük a fokhagymás tejből, letörölgetjük, a bőrét négyzet alakban bevagdossuk, de vigyázzunk, a húsba ne érjünk. Minden oldalukat megsózzuk, majd bőrrel lefelé egy alaposan felhevített serpenyőbe fektetjük. Akkor jó, ha sistereg. Mikor a kellő színt megkapta a bőr, minden oldalukat megkapatjuk, majd bőrrel felfelé egy tűzálló tálba fektetjük. A kisült zsírt aláöntjük, a bőrökre kis darab vajat teszünk, majd a forró sütőbe toljuk. 8-10 percig sütjük, ujjunkkal kicsit benyomjuk a tetejét, ha nem túl puha már, kész is.
Kivéve deszkán 10 percet pihentetjük, addig, ha kell, átforrósítjuk a tésztát. Tányérokba szedjük, ráreszeljük a parmezánt, ráhelyezzük a közben vékonyra szelt kacsamellet.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!