2019. máj 21.

Kekszes, csokis-vaníliás finomság

írta: Hajós Ágnes
Kekszes, csokis-vaníliás finomság

Krémes süti sütés nélkül

Nemrég nézelődtem a neten és belefutottam ebbe a gyönyörűséges krémes sütibe.

Sokat nem tudok hozzátenni a történethez, megláttam és muszáj volt elkészítenem. 

Egy megjegyzés: a keksz valami jó minőségű, magában is finom legyen. Én sima háztartási kekszet használtam, na, azzal elég semleges lett az íze.

Viszont egy győri édessel vagy egy csoki- esetleg gyümölcsdarabos keksszel igazán szuper lesz! 

Forrás

Krémes csokis-vaníliás kekszes süti

Hozzávalók egy 20x30-as tálhoz:

35 dkg vajas, csokidarabos vagy bármilyen, magában is finom keksz

2 csomag vaníliás pudingpor

8 dl tej

20 dkg cukor

3 dl habtejszín

 

A csokimázhoz:

2 ek kakaópor (holland)

8 dkg olvasztott vaj

1,5 dl tej

Fél tk liszt

 

7 dl tejet felforralunk a cukorral, a maradék 1 dl-ben elkeverjük a pudingport. A forró tejhez öntjük, folyamatosan keverve sűrű pudinggá főzzük. A tűzről levesszük, lefedve langyosra hűtjük.

A tejszínhabot keményre verjük, a kihűlt pudinghoz keverjük.

Egy tálat kirakunk a kekszek harmadával, elosztjuk rajtuk a krém felét. Erre jön a második rész keksz, majd a maradék krém, és az utolsó adag keksz.

A mázhoz a vajat felolvasztjuk, a tejben simára keverjük a lisztet, majd a kakaóporral az egészet összeforraljuk, amíg egy kicsit sűrűsödni nem kezd. Elzárjuk a lángot, jópárszor megkeverjük, majd elosztjuk a süti tetején.

Hűtőbe tesszük másnapig, szeletelve tálaljuk.

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

csokoládé keksz vanília puding