Kekszes, csokis-vaníliás finomság
Krémes süti sütés nélkül
Nemrég nézelődtem a neten és belefutottam ebbe a gyönyörűséges krémes sütibe.
Sokat nem tudok hozzátenni a történethez, megláttam és muszáj volt elkészítenem.
Egy megjegyzés: a keksz valami jó minőségű, magában is finom legyen. Én sima háztartási kekszet használtam, na, azzal elég semleges lett az íze.
Viszont egy győri édessel vagy egy csoki- esetleg gyümölcsdarabos keksszel igazán szuper lesz!
Forrás
Krémes csokis-vaníliás kekszes süti
Hozzávalók egy 20x30-as tálhoz:
35 dkg vajas, csokidarabos vagy bármilyen, magában is finom keksz
2 csomag vaníliás pudingpor
8 dl tej
20 dkg cukor
3 dl habtejszín
A csokimázhoz:
2 ek kakaópor (holland)
8 dkg olvasztott vaj
1,5 dl tej
Fél tk liszt
7 dl tejet felforralunk a cukorral, a maradék 1 dl-ben elkeverjük a pudingport. A forró tejhez öntjük, folyamatosan keverve sűrű pudinggá főzzük. A tűzről levesszük, lefedve langyosra hűtjük.
A tejszínhabot keményre verjük, a kihűlt pudinghoz keverjük.
Egy tálat kirakunk a kekszek harmadával, elosztjuk rajtuk a krém felét. Erre jön a második rész keksz, majd a maradék krém, és az utolsó adag keksz.
A mázhoz a vajat felolvasztjuk, a tejben simára keverjük a lisztet, majd a kakaóporral az egészet összeforraljuk, amíg egy kicsit sűrűsödni nem kezd. Elzárjuk a lángot, jópárszor megkeverjük, majd elosztjuk a süti tetején.
Hűtőbe tesszük másnapig, szeletelve tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!