Saláta főtt kukoricával, szalonnával, feta sajttal
Friss nyári saláta a legnagyobb kedvenccel
Eljött a főtt kukorica ideje, és nagyon is szeretjük.
De nem is lennék gasztroblogger, ha nem ihletnének meg a roppanós, édeskés szemek. Valamelyik nap nem fogyott el az összes kukorica, másnap ebédre összedobtam a hűtőben árválkodó alapanyagból egy fincsi laktató salátát.
Nem is kell mellé semmi, ez magában egy komplett főétel. Amint írtam, a kedvenc salátaszószunkkal kell meglocsolni, de ha nincs ötletetek, adok párat:
Sült-főtt kukoricasaláta szalonnával, feta sajttal
Hozzávalók 4 főre:
4 cső kukorica
20 dkg húsos szalonna (lehet füstölt-főtt is)
4 tojás
4 szál újhagyma
Fél kígyóuborka
20 dkg feta
Só
Kedvenc szószunk
A kukoricákat lobogó, sós vízben megfőzzük, kihűtjük.
A szalonnát nagyobb kockákra vágjuk, egy serpenyőben közepes lángon pörcösre sütjük. A zsír nagy részét kiöntjük a serpenyőből, kb. 1 ek-nyi maradjon.
A főtt kukoricákat megsózzuk, ugyanebben a serpenyőben minden oldalukat körbepirítjuk. Ha elfogyna a zsír, egy ek-lal még adhatunk hozzá. Kivesszük, langyosra hűtjük.
A kígyóuborkát vékonyra szeljük, az újhagymát felkarikázzuk, a tojást keményre főzzük, meghámozzuk, negyedeljük.
A kukoricaszemeket késsel levágjuk a csőről. Elrendezzük négy tányéron, erre jönnek az uborkadarabok, és a szalonnadarabkák, rámorzsoljuk a fetát és elrendezzük a tetején a tojásokat.
Megcsorgatjuk kedvenc salátaöntetünkkel és tálalhatjuk is.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!