2019. jún 24.

Saláta főtt kukoricával, szalonnával, feta sajttal

írta: Hajós Ágnes
Saláta főtt kukoricával, szalonnával, feta sajttal

Friss nyári saláta a legnagyobb kedvenccel

Eljött a főtt kukorica ideje, és nagyon is szeretjük. 

De nem is lennék gasztroblogger, ha nem ihletnének meg a roppanós, édeskés szemek. Valamelyik nap nem fogyott el az összes kukorica, másnap ebédre összedobtam a hűtőben árválkodó alapanyagból egy fincsi laktató salátát.

Nem is kell mellé semmi, ez magában egy komplett főétel. Amint írtam, a kedvenc salátaszószunkkal kell meglocsolni, de ha nincs ötletetek, adok párat:

Farm öntet

Friss nyári citrusos öntet

Könnyű ecetes öntet

Édeskés tartár

Fűszeres chiliszósz

Különböző pesto-k

 

Sült-főtt kukoricasaláta szalonnával, feta sajttal

Hozzávalók 4 főre:

4 cső kukorica

20 dkg húsos szalonna (lehet füstölt-főtt is)

4 tojás

4 szál újhagyma

Fél kígyóuborka

20 dkg feta

 

Kedvenc szószunk

 

A kukoricákat lobogó, sós vízben megfőzzük, kihűtjük.

A szalonnát nagyobb kockákra vágjuk, egy serpenyőben közepes lángon pörcösre sütjük. A zsír nagy részét kiöntjük a serpenyőből, kb. 1 ek-nyi maradjon.

A főtt kukoricákat megsózzuk, ugyanebben a serpenyőben minden oldalukat körbepirítjuk. Ha elfogyna a zsír, egy ek-lal még adhatunk hozzá. Kivesszük, langyosra hűtjük.

A kígyóuborkát vékonyra szeljük, az újhagymát felkarikázzuk, a tojást keményre főzzük, meghámozzuk, negyedeljük.

A kukoricaszemeket késsel levágjuk a csőről. Elrendezzük négy tányéron, erre jönnek az uborkadarabok, és a szalonnadarabkák, rámorzsoljuk a fetát és elrendezzük a tetején a tojásokat.

Megcsorgatjuk kedvenc salátaöntetünkkel és tálalhatjuk is.

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

saláta bacon feta kukorica újhagyma kígyóuborka