2017. feb 16.

Mangósaláta pikánsan, függőséget okoz :)

írta: Hajós Ágnes
Mangósaláta pikánsan, függőséget okoz :)

Egzotikus, enyhén csípős saláta, aki nem ismeri, így megszereti a mangót

Nemrég megint meglátogattak a tesómék és anyukám, most több dolgot készítettem, ki akartam tenni magamért.

Kezdésnek egy tortellinilevest főztem. Már van egy hasonló a blogon itt, de ez most igazán olaszos volt, hasonló a minestroné-hez, a receptje is érkezik nemsokára.

Készült még bacon-be göngyölt csirkemáj, mini gombaburger, indiai fűszeres sült panir sajt, krumplipüré és a most következő saláta.

Teljes volt a siker, és bár a tesóm nem mindig rajong a különlegességekért, most degeszre ette magát :)

Ezt a salátát egy amerikai oldalon találtam, sajnos már nem tudom, hol, mert az összetevőket egy papírra írva őrizgettem a hűtőre téve. Csak most készítettem el, de rögtön egymás után kétszer, annyira finom lett.

Sültekhez, sült vagy rántott sajthoz a legfinomabb, de ezt kivételesen magában is imádtam... :)

 

Mangósaláta pikánsan, ázsiai beütéssel

Hozzávalók:

2 mangó

2 avokádó

1 nagy fej lilahagyma

1 közepes répa

5 dkg szeletelt mandula

8 dkg aszalt áfonya

6 ek édes-csípős chiliszósz

Pár tekerésnyi bors

Fél tk só

1 csapott tk római kömény

Fél csokor korianderlevél

 

A mangót meghámozzuk, a magról levágjuk a húst, felkockázzuk. Az avokádót félbevágjuk, a magot kidobjuk. A héjából kikanalazzuk a húst, szintén kockára vágjuk. A hagymát durvára, a répát gyufaszál méretűre szeljük. A mandulát száraz serpenyőben kissé megpirítjuk.

Egy kisebb tálban összekeverjük a chiliszószt, sót, borsot, mozsárban durvára tört római köményt és az apróra vágott koriandert

Az előbbieket egy tálba tesszük. A mandulát és az aszalt áfonyát hozzáadva összekeverjük. Azonnal is fogyaszthatjuk, de pár óra hűtőben pihenés is jó tesz neki.

 Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

paradicsom mangó koriander lilahagyma avokádó chiliszósz