Mangósaláta pikánsan, függőséget okoz :)
Egzotikus, enyhén csípős saláta, aki nem ismeri, így megszereti a mangót
Nemrég megint meglátogattak a tesómék és anyukám, most több dolgot készítettem, ki akartam tenni magamért.
Kezdésnek egy tortellinilevest főztem. Már van egy hasonló a blogon itt, de ez most igazán olaszos volt, hasonló a minestroné-hez, a receptje is érkezik nemsokára.
Készült még bacon-be göngyölt csirkemáj, mini gombaburger, indiai fűszeres sült panir sajt, krumplipüré és a most következő saláta.
Teljes volt a siker, és bár a tesóm nem mindig rajong a különlegességekért, most degeszre ette magát :)
Ezt a salátát egy amerikai oldalon találtam, sajnos már nem tudom, hol, mert az összetevőket egy papírra írva őrizgettem a hűtőre téve. Csak most készítettem el, de rögtön egymás után kétszer, annyira finom lett.
Sültekhez, sült vagy rántott sajthoz a legfinomabb, de ezt kivételesen magában is imádtam... :)
Mangósaláta pikánsan, ázsiai beütéssel
Hozzávalók:
2 mangó
2 avokádó
1 nagy fej lilahagyma
1 közepes répa
5 dkg szeletelt mandula
8 dkg aszalt áfonya
6 ek édes-csípős chiliszósz
Pár tekerésnyi bors
Fél tk só
1 csapott tk római kömény
Fél csokor korianderlevél
A mangót meghámozzuk, a magról levágjuk a húst, felkockázzuk. Az avokádót félbevágjuk, a magot kidobjuk. A héjából kikanalazzuk a húst, szintén kockára vágjuk. A hagymát durvára, a répát gyufaszál méretűre szeljük. A mandulát száraz serpenyőben kissé megpirítjuk.
Egy kisebb tálban összekeverjük a chiliszószt, sót, borsot, mozsárban durvára tört római köményt és az apróra vágott koriandert
Az előbbieket egy tálba tesszük. A mandulát és az aszalt áfonyát hozzáadva összekeverjük. Azonnal is fogyaszthatjuk, de pár óra hűtőben pihenés is jó tesz neki.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!