2020. ápr 09.

Húsvéti töltött karaj

írta: Hajós Ágnes
Húsvéti töltött karaj

Tojással, sajttal, füstölt sonkával - persze év közben is is finom :)

Itt a húsvét, itt a nyúl... :D

Meg a sonka és a hímes tojás :)

A következő recept adta magát, hiszen mi is a legkedveltebb vasárnapi ebéd? Hát persze, hogy a rántott hús...

De ha egy kis húsvéti hangulatot szeretnénk a hétvégén az asztalra csempészni, akkor kombináljuk a két (vagyis három) nagy kedvencet. 

Én most szimpla krumplipürét és salátát készítettem hozzá, de a húst kihűlve, hidegtálon is el tudom képzelni.

Kellemes ünnepeket mindenkinek!

 

Sonkával és tojással töltött karaj

Hozzávalók 4 főre:

8 db, egyenként kb. 1,5 cm vastag karajszelet, a nagyobbik oldalából

4 kicsi főtt tojás

4 szelet trappista sajt

Kb. 15 dkg füstölt sonka

Só, bors

A panírozáshoz liszt, 2 tojás, zsemlemorzsa

A sütéshez olaj

 

A karajszeleteket vékonyra klopfoljuk (lyuk azért ne legyen rajta!), mindkét oldalukat sózzuk és borsozzuk. A sonkát nagyon vékony szeletekre vágjuk, a tojásokat félbevágjuk.

4 kisebb szelet húst kiterítünk magunk elé, elosztjuk rajtuk a sonkát majd a sajtot, „megkoronázzuk” a félbevágott (esetleg négybevágott) tojásokkal. Rájuk fektetjük a maradék hússzeleteket, az oldalukat összetűzzük hústűvel vagy fogpiszkálóval.

A szokásos módon panírozzuk, majd bő, közepesen forró olajban kisütjük.

Krumplipürével (a tuti receptem itt), salátával kínáljuk.

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

húsvét tojás sonka karaj