Húsvéti töltött karaj
Tojással, sajttal, füstölt sonkával - persze év közben is is finom :)
Itt a húsvét, itt a nyúl... :D
Meg a sonka és a hímes tojás :)
A következő recept adta magát, hiszen mi is a legkedveltebb vasárnapi ebéd? Hát persze, hogy a rántott hús...
De ha egy kis húsvéti hangulatot szeretnénk a hétvégén az asztalra csempészni, akkor kombináljuk a két (vagyis három) nagy kedvencet.
Én most szimpla krumplipürét és salátát készítettem hozzá, de a húst kihűlve, hidegtálon is el tudom képzelni.
Kellemes ünnepeket mindenkinek!
Sonkával és tojással töltött karaj
Hozzávalók 4 főre:
8 db, egyenként kb. 1,5 cm vastag karajszelet, a nagyobbik oldalából
4 kicsi főtt tojás
4 szelet trappista sajt
Kb. 15 dkg füstölt sonka
Só, bors
A panírozáshoz liszt, 2 tojás, zsemlemorzsa
A sütéshez olaj
A karajszeleteket vékonyra klopfoljuk (lyuk azért ne legyen rajta!), mindkét oldalukat sózzuk és borsozzuk. A sonkát nagyon vékony szeletekre vágjuk, a tojásokat félbevágjuk.
4 kisebb szelet húst kiterítünk magunk elé, elosztjuk rajtuk a sonkát majd a sajtot, „megkoronázzuk” a félbevágott (esetleg négybevágott) tojásokkal. Rájuk fektetjük a maradék hússzeleteket, az oldalukat összetűzzük hústűvel vagy fogpiszkálóval.
A szokásos módon panírozzuk, majd bő, közepesen forró olajban kisütjük.
Krumplipürével (a tuti receptem itt), salátával kínáljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!