Tojássalátás, bacon-ös szendvics
Maradékmentés felső fokon - egy tartalmas reggeli
Húsvét környékén minden a sonkáról és a tojásról szól. Aztán az ünnep vége felé már eljutunk arra szintre, hogy a szépen elkészített sonka- és tojástálat minél kevesebb pazarlással és minél hamarabb eltüntessük.
Most olyan salátát hoztam, amit valamelyik amcsi oldalon találtam. Maga a saláta is nagyon finom, de így összerakva ezt a kombinációt, tiszta ízorgia.
Tojássalátás szendvics
Hozzávalók:
4 tojás
10 dkg sonka
1 nagyobb vagy 2 kicsi ecetes uborka
1 kisebb lilahagyma
1 kis csokor petrezselyem
5 dkg sajt
1-1 ek mustár, ketchup, majonéz és tejföl
Só és frissen őrölt bors
A tálaláshoz:
Magvas bagett
8-10 szelet sült bacon
Fél fej csíkokra vágott jégsaláta
Szeletelt (koktél)paradicsom
A salátához összetörjük a tojásokat, a sonkát, hagymát és uborkát apróra szeljük, a sajtot felkockázzuk. A petrezselymet felaprítjuk, az előzőekhez adjuk. Egy másik tálban összekeverjük a szószokat, ízesítjük sóval és borssal. Összeforgatjuk a salátát. Ha kevés lenne a szósz, készítsünk még egy keveréket. Kicsit hűtsük be, akár előző nap is el lehet készíteni.
Tálalás előtt félbevágjuk a bagetteket, a vágott felüket kicsit megpirítjuk.
Az aljukra halmozunk a jégsalátából, erre jön a még forró bacon, majd egy szép adag tojássaláta. Rásorakoztatunk pár szelet paradicsomot, végül megkoronázzuk a bagett tetejével. Kissé rányomjuk, akár rögzíthetjük is egy fapálcikával. Jó étvágyat!
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!