2020. ápr 13.

Tojássalátás, bacon-ös szendvics

írta: Hajós Ágnes
Tojássalátás, bacon-ös szendvics

Maradékmentés felső fokon - egy tartalmas reggeli

Húsvét környékén minden a sonkáról és a tojásról szól. Aztán az ünnep vége felé már eljutunk arra szintre, hogy a szépen elkészített sonka- és tojástálat minél kevesebb pazarlással és minél hamarabb eltüntessük.

Most olyan salátát hoztam, amit valamelyik amcsi oldalon találtam. Maga a saláta is nagyon finom, de így összerakva ezt a kombinációt, tiszta ízorgia. 

 

Tojássalátás szendvics

Hozzávalók:

4 tojás

10 dkg sonka

1 nagyobb vagy 2 kicsi ecetes uborka

1 kisebb lilahagyma

1 kis csokor petrezselyem

5 dkg sajt

1-1 ek mustár, ketchup, majonéz és tejföl

Só és frissen őrölt bors

 

A tálaláshoz:

Magvas bagett

8-10 szelet sült bacon

Fél fej csíkokra vágott jégsaláta

Szeletelt (koktél)paradicsom

 

A salátához összetörjük a tojásokat, a sonkát, hagymát és uborkát apróra szeljük, a sajtot felkockázzuk. A petrezselymet felaprítjuk, az előzőekhez adjuk. Egy másik tálban összekeverjük a szószokat, ízesítjük sóval és borssal. Összeforgatjuk a salátát. Ha kevés lenne a szósz, készítsünk még egy keveréket. Kicsit hűtsük be, akár előző nap is el lehet készíteni.

Tálalás előtt félbevágjuk a bagetteket, a vágott felüket kicsit megpirítjuk.

Az aljukra halmozunk a jégsalátából, erre jön a még forró bacon, majd egy szép adag tojássaláta. Rásorakoztatunk pár szelet paradicsomot, végül megkoronázzuk a bagett tetejével. Kissé rányomjuk, akár rögzíthetjük is egy fapálcikával. Jó étvágyat!

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

tojás uborka salátasonka