2012. júl 15.

Lazaccal töltött paprika mangós salátával

írta: Hajós Ágnes
Lazaccal töltött paprika mangós salátával

Márványsajtos lazackrém, marinált kápia, édesburgonya - nagyszerű társítás

A Rio Mare cég Stahl Judittal együtt hirdetett receptversenyt. Hosszas töprengés után alkottam egy salátát, ami igazán különlegesre sikerült. Alapnak a lazacpástétomot vettem, mondhatom, magában is isteni, de a marinált paprikával együtt leírhatatlan lett. Komolyan, régen volt ekkora csend az asztalnál és úgy gondolom, ebből látszik a legjobban, ha ízlik az étel...

Remélem, nektek is tetszik és sokan kipróbáljátok. Szerintem egy első randin meghozhatja a várt hatást :)

Rokfortos lazackrémmel töltött marinált paprika édesburgonyás-mangós salátán, posírozott tojással

DSC_1638s

Hozzávalók 4 főre:

1 tubus Rio Mare lazacos pástétom

8 dkg roquefort

Egy adag marinált paprika (recept itt)

40 dkg édesburgonya

1 mangó

3 dkg vaj

2 ek olívaolaj

2 csomag galambbegy-saláta

4 tojás

1 kk 20%-os ecet

 

A roquefort-ot először villával összetörjük, majd simára keverjük a lazacpástétommal. A paprikákat kiszedjük a marinádból, papírtörlővel felitatjuk róla az olajat. Mindegyiket hosszában kettőbe-háromba szakítjuk. Az így kapott háromszögek rövidebb oldalára teszünk egy kk lazackrémet, feltekerjük, majd fogpiszkálóval rögzítjük. Fogyasztásig betesszük a hűtőbe.

Az édesburgonyának vékonyan levágjuk a héját, 2-3 cm-es kockákra vágjuk, majd lobogó vízbe téve megfőzzük. Vigyázzunk, kevesebb idő kell neki, mint a rendes burgonyának!

Mikor kész, leöntjük róla a vizet. A mangót is felkockázzuk. Egy forró serpenyőbe tesszük a vajat és az olívaolajat, majd rádobjuk az édesburgonyát és a mangót, megborsozzuk. Pár percig kevergetjük, majd félretesszük kicsit hűlni.

A tojáshoz egy nagyobb lábosban vizet forralunk, öntünk bele 1 kk ecetet. Mikor lobogva forr, keverünk egyet a vízen és vigyázva beleütünk egy tojást. 15 másodperc után óvatosan alányúlunk egy fakanállal, nehogy leragadjon. 2-3 percig főzzük, akkor a sárgája még folyós marad. Fejenként egyet készítünk.

Tálalás előtt összekeverjük a salátát az édesburgonyával és mangóval, mehet hozzá az olívaolajos vaj is, megsózzuk. Erre teszünk 2-3 paprikatekercset és egy tojást. Jó étvágyat!

DSC_1637s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért! 

Szólj hozzá

saláta lazac sajt mangó édesburgonya rokfort marinált kápia