Lazaccal töltött paprika mangós salátával
Márványsajtos lazackrém, marinált kápia, édesburgonya - nagyszerű társítás
A Rio Mare cég Stahl Judittal együtt hirdetett receptversenyt. Hosszas töprengés után alkottam egy salátát, ami igazán különlegesre sikerült. Alapnak a lazacpástétomot vettem, mondhatom, magában is isteni, de a marinált paprikával együtt leírhatatlan lett. Komolyan, régen volt ekkora csend az asztalnál és úgy gondolom, ebből látszik a legjobban, ha ízlik az étel...
Remélem, nektek is tetszik és sokan kipróbáljátok. Szerintem egy első randin meghozhatja a várt hatást :)
Hozzávalók 4 főre:
1 tubus Rio Mare lazacos pástétom
8 dkg roquefort
Egy adag marinált paprika (recept itt)
40 dkg édesburgonya
1 mangó
3 dkg vaj
2 ek olívaolaj
2 csomag galambbegy-saláta
4 tojás
1 kk 20%-os ecet
A roquefort-ot először villával összetörjük, majd simára keverjük a lazacpástétommal. A paprikákat kiszedjük a marinádból, papírtörlővel felitatjuk róla az olajat. Mindegyiket hosszában kettőbe-háromba szakítjuk. Az így kapott háromszögek rövidebb oldalára teszünk egy kk lazackrémet, feltekerjük, majd fogpiszkálóval rögzítjük. Fogyasztásig betesszük a hűtőbe.
Az édesburgonyának vékonyan levágjuk a héját, 2-3 cm-es kockákra vágjuk, majd lobogó vízbe téve megfőzzük. Vigyázzunk, kevesebb idő kell neki, mint a rendes burgonyának!
Mikor kész, leöntjük róla a vizet. A mangót is felkockázzuk. Egy forró serpenyőbe tesszük a vajat és az olívaolajat, majd rádobjuk az édesburgonyát és a mangót, megborsozzuk. Pár percig kevergetjük, majd félretesszük kicsit hűlni.
A tojáshoz egy nagyobb lábosban vizet forralunk, öntünk bele 1 kk ecetet. Mikor lobogva forr, keverünk egyet a vízen és vigyázva beleütünk egy tojást. 15 másodperc után óvatosan alányúlunk egy fakanállal, nehogy leragadjon. 2-3 percig főzzük, akkor a sárgája még folyós marad. Fejenként egyet készítünk.
Tálalás előtt összekeverjük a salátát az édesburgonyával és mangóval, mehet hozzá az olívaolajos vaj is, megsózzuk. Erre teszünk 2-3 paprikatekercset és egy tojást. Jó étvágyat!
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!