2013. jan 17.

Diétás calzone ínyenceknek

írta: Hajós Ágnes
Diétás calzone ínyenceknek

Zárt pizza velővel, paprikával

Ezerféle diéta létezik, mindenkinek megvan a kedvence, a bevált módszere. Nekem leginkább a szénhidrátszegény táplálkozás jön be, nemegyszer segített megszabadulni pár kilótól. Persze emellett a rendszeres mozgás sem elhanyagolható, de ez a blog nem erről szól :)

Most egy olyan receptet osztanék meg, ami nem minden szempontból diétás, viszont szénhidrátban abszolút szegény, ízvilága nagyon különleges. És kedvencem, a velő is helyet kapott benne! Íme:

Calzone velővel és sült paprikával, kapros-tormás szósszal

 DSC_1171s

Hozzávalók 2 főre (1 calzone):

30 dkg szénhidrátcsökkentett liszt

3 dkg élesztő

0,5 dl olívaolaj

2 dl tej

1 kk só

1 kk oregánó

Bors

Olaj

30 dkg sertésvelő

10 dkg fehér cheddar

4 db marinált paprika

1 nagy szál újhagyma

3 dl görög joghurt

1 ek frissen reszelt torma

Fél citrom héja és leve

Pici só, fehér bors

1 kk aprított kapor  

A tejet langyosra melegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, megvárjuk, míg felfut. A liszthez öntjük az olajat, megsózzuk, hozzászórjuk az oregánót, majd beleöntjük az élesztős tejet is. Összegyúrjuk, majd nedves konyharuhával letakarva langyos helyen fél órát kelesztjük. Addig a velőt megmossuk, leszedjük az ereit, majd az olajon minden oldalát megsütjük, közben megborsozzuk. Félretesszük, ezen az olajon megpirítjuk a karikákra vágott újhagymát is.  A szószhoz összekeverjük a joghurtot a tormával, a citrom levével és héjával, a kaporral, kicsit megsózzuk és borsozzuk. A tésztát lisztezett deszkán kb. fél cm vastagra nyújtjuk, megkenjük 4 ek szósszal, a felét megszórjuk a sajt felével. Ezen elosztjuk a velőt, az újhagymát és a csíkokra vágott paprikát. Megszórjuk a maradék sajttal, majd ráhajtjuk a tészta másik felét. A szélét összecsipkedjük, lisztezett tepsibe fektetjük. A tetejét is megkenjük a kapros-tormás szósszal, 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük. A maradék szósszal tálaljuk.

DSC_1173s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

tej joghurt sajt kapor oregano újhagyma torma sertésvelő fehér cheddar