Töltött csirkecomb ünnepi alkalomra
Kolbász, gersli, csirkecomb - egyszerű alapanyagok, fenséges főétel
Nemrég találtam ezt a receptet a talonban. Valamelyik versenyre készítettem (gondolom, nem nyertem semmit, különben megmaradt volna a gondolataimban :) ), de arra emlékszem, hogy nagyon finom volt. Azt hiszem, összekapcsoltam a kellemeset a hasznossal és valamelyik családi ünnepre készítettem.
Főleg a gerslit imádom. Aki még nem evett, úgy képzelje el, mintha rizst enne, csak egy kicsit ropogós. A becsületes neve árpagyöngy :) Rizottókészítéskor hasonlóan viselkedik, mint a rizs, egy szó, mint száz, mindenkinek meg kell kóstolni.
Márványsajtos kolbászkrémmel töltött csirkecomb lyoni hagymával és paradicsomos gerslirizottóval
Hozzávalók 4 főre:
4 db egész csirkecomb
20 dkg füstölt kolbász
20 dkg márványsajt
5 dkg vaj
Só, bors
Kevés olaj
Pirított hagyma két fej hagymából
25 dkg gersli
2 db újhagyma zöld nélkül
2 paradicsom
8 dkg vaj
7 dl húslé
10 dkg könnyen olvadó sajt
1 ág rozmaring
A combokat sózzuk, borsozzuk, a sütőt 190 fokra előmelegítjük. A kolbászt megfosztjuk a héjától, a sajttal és a vajjal villával összetörjük. Elosztjuk a combok bőre alatt, kiolajozott jénaiba fektetjük, 45 perc alatt megsütjük. Időnként meglocsoljuk a kicsorgó szafttal.
A hagymát felszeleteljük, karikákra szedjük, a liszttel megszórjuk. Bő olajban kisütjük, papírtörlőre szedjük.
A rizottóhoz a felkarikázott hagymát megfuttatjuk a vaj felén, ráöntjük a gerslit, merőkanalanként adagoljuk hozzá a húslét, míg megpuhul. A paradicsomok héját lehúzzuk, magjait eldobjuk, a húsát apróra felkockázzuk. A sajtot lereszeljük, a rozmaring leveleit apróra vágjuk. Mikor a gersli puha, hozzáadjuk a sajtot, rozmaringot és a vajat, addig kevergetjük, míg elolvadnak. Ekkor hozzákeverjük a paradicsomkockákat, öt percig állni hagyjuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!