Évike sütijei II. - Hólabda
Kókuszos-vaníliás finomság
A következő sütemény nekem elég nagy újdonság volt. Bár sosem voltam édesszájú, úgyhogy ezen nincs mit csodálkozni... Ez a finomság szintén Évike repertoárjába tartozik (a történetről bővebben itt írtam), a gyerekeimnek ez ízlett a legjobban, többször el is készítettem karácsony óta.
Először kicsit macerásnak tűnik, de nem az. Én a kenést meg hempergetést a tv előtt szoktam végezni, jó kis idegnyugtató... :)
Hólabda
Hozzávalók 8 személyre:
A tésztához:
8 tojás
40 dkg porcukor
8 kanál forró víz
25 dkg liszt
1 zacskó sütőpor
3 dkg kakaó
A krém:
5 ek liszt
5 dl tej
25 vaj
20 dkg porcukor
2 vaníliás cukor
1 zacskó kókuszreszelék
A krémhez összekeverjük a tejet a liszttel. Közepes lángon, állandó keverés mellett besűrítjük. Kihűtjük.
A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukrokkal. Végül a hideg krémmel is kikeverjük.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a forró vízzel és a porcukorral a teljes fehéredésig keverjük. Ezután hozzákeverjük a lisztet, a kakót és a sütőport, majd egy fakanállal beleforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét.
Sütőpapíros gáztepsibe simítjuk a massza felét. 170 fokon megsütjük (elég gyorsan kész lesz, figyelni kell). Ugyanígy járunk el a másik felével is. Mikor langyos, kiborítjuk a tepsiből és lehúzzuk róla a papírt. 4 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk az egész tésztát.
Az egyik karikára kenünk egy kiskanál krémet, hozzáragasztunk egy másikat. A külsejüket és a tetejüket is megkenjük (nem kell sajnálni), majd meghempergetjük a kókuszreszelékben.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!