2015. ápr 05.

Palacsintatorta, élvezet a köbön

írta: Hajós Ágnes
Palacsintatorta, élvezet a köbön

A kihagyhatatlan pudingos-nutellás csoda

Tudom, palacsintatortát bárki tud csinálni, minden családnak megvan a maga kedvence. A nagymamám gyerekkoromban lekvárral és dióval rétegezte, a tésztájába pedig almát reszelt, na, az brutális volt. Imádtuk.

Nemrég viszont láttam a neten egy töltött-rakott verziót pudinggal rétegezve, rögtön tudtam, mi lesz a következő vasárnapi ebéd. Csak könnyű leves kell hozzá, nagyon laktató! És persze eszméletlenül finom...

 

Pudingos palacsintatorta

DSC_4505s

Hozzávalók 4 főre:
Kb. 14 db palacsinta
Fél üveg Nutella (vagy a kedvenc palacsintatöltelék)
1-1 csomag csokis és puncsos pudingpor
7 dl tej
Kb. 6 ek cukor

A kihűlt palacsintákat megtöltjük a Nutellával (vagy ki mit szeret). Egy 20 centis tortaformát kibélelünk folpack-kal. A palacsintákkal kör alakban kirakjuk a forma alját. Nem kell túl szorosan, nekem kb. 7 db fért bele.
A csokipudingot megfőzzük 3,5 dl tejjel (1,5 dl-vel kevesebb, mint a csomagoláson, hogy elég keményre kössön). Mikor besűrűsödött, de még folyik, öntsük le vele az első sor palacsintát. Ráteszünk még egy sort, majd a puncspudingot is a csokihoz hasonlóan megfőzzük és a második sor palacsintára öntjük.
Teljesen kihűtjük, majd pár órára hűtőbe tesszük (akár egy éjszakára is). Cikkekre szeletelve tálaljuk.
A képen csokiganache-sal díszítettem.

DSC_4493s

DSC_4502s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

 

Szólj hozzá

torta palacsinta puding