Pofonegyszerű cukkinileves sajttal
Olasz parmezános leves fél óra alatt
Nemrég megint kutakodtam az interneten valami cukkinis finomság után, így találtam ezt a levest, számtalan oldalon szerepel.
Bár cukkinivel az abszolút kedvencem ez a hideg krémleves (második recept), amit télen is bármikor meg tudok enni, a most következő szintén bekerül a repertoárba.
Nem is kell hozzá sok minden, a parmezán és a bazsalikom pedig igazi itáliai hangulatot hoz a konyhába (utána egy jó lasagne? ;) )
Olasz cukkinileves
Hozzávalók 4 főre:
Fél kg cukkini
1 marék bazsalikomlevél
1 marék petrezselyem
2 dkg vaj
1 ek olívaolaj
Kevés só
Frissen őrölt bors
1,2 l húslé
1 tojás
2+2 ek reszelt parmezán
Tálaláshoz pirított zsemlekocka (a képről lemaradt)
A cukkinit felkockázzuk (ha zsenge, nem kell meghámozni). A vajat egy lábasban felolvasztjuk az olívaolajjal, rádobjuk a cukkinit. Megborsozzuk, pár perc alatt kevergetve megpirítjuk. Felöntjük a húslével, majd felforraljuk, fedő alatt alacsony lángon puhulásig (10-15 perc) főzzük.
A tojást elkeverjük 2 ek reszelt sajttal és az apróra vágott fűszernövényekkel. A főzési idő leteltekor elzárjuk a lángot, gyors mozdulatokkal belekeverjük a tojásos-sajtos elegyet. Megkóstoljuk, ha kell, megsózzuk.
A maradék sajttal és pirított zsemlekockákkal tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!