2015. aug 16.

Pofonegyszerű cukkinileves sajttal

írta: Hajós Ágnes
Pofonegyszerű cukkinileves sajttal

Olasz parmezános leves fél óra alatt

Nemrég megint kutakodtam az interneten valami cukkinis finomság után, így találtam ezt a levest, számtalan oldalon szerepel.

Bár cukkinivel az abszolút kedvencem ez a hideg krémleves (második recept), amit télen is bármikor meg tudok enni, a most következő szintén bekerül a repertoárba.

Nem is kell hozzá sok minden, a parmezán és a bazsalikom pedig igazi itáliai hangulatot hoz a konyhába (utána egy jó lasagne? ;) )

Olasz cukkinileves

 DSC_1730s

Hozzávalók 4 főre:

Fél kg cukkini

1 marék bazsalikomlevél

1 marék petrezselyem

2 dkg vaj

1 ek olívaolaj

Kevés só

Frissen őrölt bors

1,2 l húslé

1 tojás

2+2 ek reszelt parmezán

Tálaláshoz pirított zsemlekocka (a képről lemaradt)

 

A cukkinit felkockázzuk (ha zsenge, nem kell meghámozni). A vajat egy lábasban felolvasztjuk az olívaolajjal, rádobjuk a cukkinit. Megborsozzuk, pár perc alatt kevergetve megpirítjuk. Felöntjük a húslével, majd felforraljuk, fedő alatt alacsony lángon puhulásig (10-15 perc) főzzük.

A tojást elkeverjük 2 ek reszelt sajttal és az apróra vágott fűszernövényekkel. A főzési idő leteltekor elzárjuk a lángot, gyors mozdulatokkal belekeverjük a tojásos-sajtos elegyet. Megkóstoljuk, ha kell, megsózzuk.

A maradék sajttal és pirított zsemlekockákkal tálaljuk.

DSC_1727s 

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért! 

Szólj hozzá

parmezán bazsalikom cukkini