Cukkinis sajtgolyó, a nyár slágere
Vagy sajtos cukkinigolyó? Mindegy is, csak sok legyen :)
A most következő cukkinis ételt már több helyen láttam, de mikor Andi is kipróbálta és itt írt róla, biztos lettem benne, hogy kipróbálom.
Abban is biztos vagyok, hogy aki a sima sajtgolyót és a cukkinit külön-külön is szereti, ezért meg fog őrülni :)
Cukkinis sajtgolyó
Hozzávalók 4 főre:
50 dkg cukkini
1 nagy tojás
18 dkg reszelt sajt (én füstöltet is tettem bele)
Só, bors
1 gerezd fokhagyma
Liszt, tojás, zsemlemorzsa, bő olaj a sütéshez
A cukkinit sajtreszelőn lereszeljük (nem kell hámozni), meghintjük 2 tk sóval, összekeverjük, 20 percig állni hagyjuk.
Kinyomkodjuk, hozzáadjuk a tojást és a szintén lereszelt sajtot és a fokhagymát. Megborsozzuk, ha kell, még adhatunk sót hozzá, de nem kell sok. Összegyúrjuk, diónyi golyókat formálunk belőle. A szokásos módon bepanírozzuk, majd közepesen forró olajban kisütjük. Papírtörlőre szedjük, majd ízlés szerint salátával vagy rizzsel, esetleg krumplipürével tálaljuk.
Ui: Nagyon ne legyen forró az olaj, és már ki is lehet halászni, ha a bunda egy kis színt kapott. Különben kilyukad és eltűnik a belseje... :)
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!