Focaccia sült paprikával, tökmagolajjal, sajttal
Különleges borkorcsolya, ezzel lenyűgözheted a vendégeket
Nincs ehhez az ételhez sem történetem, a nemrég elkészített, tökmagolajban pácolt paprikákat szerettem volna méltó módon felhasználni.
A focacciát (ejtsd: fokácsá) ilyenfajta nyújtását Manueltől láttam, aki aki munkatársam volt nyáron az étteremben. Ja, és neve ellenére nem spanyol, hanem olasz, jó barátom lett, sokat tanultam tőle :)
Focaccia sült paprikával, tökmagolajjal, sajttal
Hozzávalók egy 25*35-ös tepsihez:
Fél adag pizzatészta
Fél adag pácolt sült paprika sajttal, tökmagolajjal
A tésztát megdagasztjuk, egy tepsibe szilikonos sütőpapírt terítünk. A tésztát kezünkkel széthúzkodjuk, a tepsibe tesszük, tovább igazgatjuk, míg kb. 1,5 cm vastag lesz. Nem lesz olyan széles, mint a tepsi, de nem baj. Langyos helyen hagyjuk kelni, 10 percenként, mikor már nőtt egy kicsit, megint igazítunk rajta, ezt így folytatjuk, míg el nem éri a tepsi szélét.
Még hagyjuk egy pár percet állni, majd felbontjuk a pácolt paprikát és tartalmának a felét, ha lehet, lé nélkül elosztjuk rajta. Mehet rá a fűszerből is, majd itt-ott ráfolytunk kevés olajat.
200 fokos sütőben készre sütjük (20-30 perc). A tepsiből kivéve, felszeletelve kínáljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!