Újhagymás-sajtos pogácsa
Puha, különleges pogácsa ropogós sajttal
Múltkor meglátogatott a családom másik fele, a nagymamám főzött egy városnyi adag halászlét, a körítés az én dolgom volt. Sütöttem is kétféle sütit, az egyik a Fanta-szelet volt, a másik is egy többlapos, nemsokára azt is hozom.
Még egy hatalmas fehér kenyér is az asztalra került, a receptje nagyjából az volt, mint a szendvicskenyér, csak másfélszeres mennyiségben.
És végül ez a pogácsa, ami azoknak készült, akik már 11-kor éhen akarnak halni :D
Hagymás-sajtos pogácsa
Hozzávalók:
0,5 kg liszt
2 ek kacsazsír
1 nagy újhagyma zöldjével együtt
4 dkg élesztő
5 nagy ek tejföl
1 tojás
3 mk só
10 dkg sajt
1 dl tej
1 mk cukor
A tejet langyosra melegítjük, elkeverjük benne a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba szórjuk, hozzákeverjük a sót és az apróra vágott hagymát. Mélyedést készítünk a közepébe, beleöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a tejfölt, tojást és a puha kacsazsírt. Megdagasztjuk, langyos helyen, letakarva duplájára kelesztjük. 1,5 cm vastag téglalapra nyújtjuk, a tetejét meghintjük a lereszelt sajttal. Pizzavágóval egyenlő négyzetekre vágjuk, 180 fokos sütőben készre sütjük (20-30 perc).
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!