2015. okt 24.

Újhagymás-sajtos pogácsa

írta: Hajós Ágnes
Újhagymás-sajtos pogácsa

Puha, különleges pogácsa ropogós sajttal

Múltkor meglátogatott a családom másik fele, a nagymamám főzött egy városnyi adag halászlét, a körítés az én dolgom volt. Sütöttem is kétféle sütit, az egyik a Fanta-szelet volt, a másik is egy többlapos, nemsokára azt is hozom.

Még egy hatalmas fehér kenyér is az asztalra került, a receptje nagyjából az volt, mint a szendvicskenyér, csak másfélszeres mennyiségben.

És végül ez a pogácsa, ami azoknak készült, akik már 11-kor éhen akarnak halni :D

 

Hagymás-sajtos pogácsa

DSC_1740s

Hozzávalók:

0,5 kg liszt

2 ek kacsazsír

1 nagy újhagyma zöldjével együtt

4 dkg élesztő

5 nagy ek tejföl

1 tojás

3 mk só

10 dkg sajt

1 dl tej

1 mk cukor

 

A tejet langyosra melegítjük, elkeverjük benne a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk.

A lisztet egy tálba szórjuk, hozzákeverjük a sót és az apróra vágott hagymát. Mélyedést készítünk a közepébe, beleöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a tejfölt, tojást és a puha kacsazsírt. Megdagasztjuk, langyos helyen, letakarva duplájára kelesztjük. 1,5 cm vastag téglalapra nyújtjuk, a tetejét meghintjük a lereszelt sajttal. Pizzavágóval egyenlő négyzetekre vágjuk, 180 fokos sütőben készre sütjük (20-30 perc).

DSC_1739s

 Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

sajt tejföl újhagyma