Pljeskavica sült paprikával
Húspogácsa a balkánról, marinált kápiával
A mostani bejegyzésemmel remélem, nem keltek akkora felháborodást, mint az Erdély cíművel :) Nincs mentségem... Régen égtem akkorát, mint miután azt kiraktam...
A mostani ételről annyit merek csak mondani, hogy kedvelt a balkáni régióban. Eredetileg háromféle húsból gyúrják, pirított krumplival, kaymak-kal (ezt biztos el fogom készíteni, ötleteket várok!!!), ajvárral szokták tálalni.
Én most csak pulykát használtam és a kedvenc sült paprikámmal tálaltam. Még fogyókúrába is beilleszthető, ami nekem éppen kifejezetten jól jön...
Pljeskavica pulykából
Hozzávalók 4 főre:
60 dkg pulyka felsőcomb-filé (vagy háromféle hús)
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
Só, bors
1 tk szódabikarbóna
Olaj a sütéshez
Két adag marinált paprika a tálaláshoz
A húst ledaráljuk, összekeverjük az apróra vágott hagymával, az átnyomott fokhagymával és a többi hozzávalóval (a legjobb, ha így egy napig állni hagyjuk).
Tenyérnyi, lapos pogácsákat formázunk, kevés olajon megsütjük (még jobb grillen).
Az érlelt sült paprikával tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!