2015. okt 18.

Lassan sült marhaoldalas krémes krumplival, kevés munkával

írta: Hajós Ágnes
Lassan sült marhaoldalas krémes krumplival, kevés munkával

Igazi comfort food mély ízekkel A marhaoldalas igazi született húsvőknek való étel. A hiedelemmel ellentétben ez egy roppant olcsó húsfajta, hiszen sok csont van benne és az órákon keresztül főtt levesen kívül nálunk nem sok elkészítési módja ismert. Tény, hogy akkor lesz igazán finom és omlós, ha…

Tovább Szólj hozzá

krumpli marha tejszín marhaoldalas

2015. okt 17.

Fűszeres, almás sült máj ropogós tortillával

írta: Hajós Ágnes
Fűszeres, almás sült máj ropogós tortillával

Gyors, különleges őszi ebéd fél óra alatt Libamájimádatom még gyerekkoromban kezdődött, kicsiben, csirkemájjal indult :D Ez is kitart még a mai napig, ha nem jut semmi az eszembe, előveszek egy adag csirkemájat a fagyasztóból és mire kiolvad, ki is találok hozzá valami körítést. Most alma és…

Tovább Szólj hozzá

alma tortilla csirkemáj kakukkfű rozmaring fahéj

2015. okt 16.

Puha, könnyű rozsos cipó otthon készítve

írta: Hajós Ágnes
Puha, könnyű rozsos cipó otthon készítve

Egyszerű, illatos kenyérke joghurttal, napraforgómaggal, másnap is puha marad! Már egy ideje itthon sütöm a kenyeret, ezt a blogon szereplő több recept is bizonyítja. Mindig van aktuális kedvenc, most az egyik ez a kevés munkát igénylő, joghurtos-rozsos kenyér. Gyerekkorom rozskenyereit idézi, azzal…

Tovább Szólj hozzá

joghurt rozsliszt

2015. okt 15.

Brassói borsóval, édeskrumplival

írta: Hajós Ágnes
Brassói borsóval, édeskrumplival

A szokásos vasárnapi ebéd egy kicsit megreformálva Nálunk is mindenki szereti a brassóit, szerintem ezzel nem lehet mellélőni egy családi ebédnél. Mondjuk a hús- és krumplikockázás közben legszívesebben kiszaladnék a világból, de fő az elégedettség. Itt már leírtam, én hogy készítem, ott is csirke…

Tovább Szólj hozzá

borsó csirkecomb édesburgonya petrezselyem

2015. okt 14.

(Szép és) finomfőzelék egészséges fasírttal

írta: Hajós Ágnes
(Szép és) finomfőzelék egészséges fasírttal

Főzelék és fasírt liszt nélkül Mostanában több főzeléket készítek, párom legnagyobb örömére. Meg én is szívesebben eszem, mióta megtaláltam a legjobb módját a sűrítésnek: a harmadát-negyedét összeturmixolom, így nem kell lisztet használni. Most a fasírtot is zabpehellyel készítettem, így a még a…

Tovább Szólj hozzá

répa borsó karalábé zabpehely petrezselyemdarált hús

2015. okt 13.

Sütőtökös-ementális csirkecomb gnocchival

írta: Hajós Ágnes
Sütőtökös-ementális csirkecomb gnocchival

Éttermi fogás otthon, neked is sikerülni fog! Pár hónapja párom családjával elmentünk egy étterembe ebédelni. Szokásomhoz híven beleválasztottam, már nem tudom, mit ettem, de hagyott némi kívánni- (és tanulni-)valót maga után. Viszont az egyik étel annyira finom volt, hogy muszáj volt itthon…

Tovább Szólj hozzá

sütőtök sajt csirkecomb gnocchi ementáli

2015. okt 12.

Melengető sajtos brokkolileves

írta: Hajós Ágnes
Melengető sajtos brokkolileves

Gazdag, bársonyos krémleves rengeteg sajttal, ropogóssal Brokkoliból sosem elég :) Az én anyukám már gyerekkoromban felfedezte, hogy ha nem vagyunk hajlandóak megenni a zöldséglevest, össze kell turmixolni és rögtön szeretjük :) Ő a karfiolnál meg a krumplinál alkalmazta, amit egy NDK-s turistától…

Tovább Szólj hozzá

sajt tejszín vaj kakukkfű brokkoli raclette leveles tészta cheddar

süti beállítások módosítása