2015. nov 22.

Franciasaláta, ami nagyon is magyar

írta: Hajós Ágnes
Franciasaláta, ami nagyon is magyar

Minden hidegtál alapja, itt az én kedvelt receptem Ez az a saláta, ami a legtöbb vitát kiváltja. Pontosan milyen zöldségek is kerülnek bele, ki készítette először, és főleg, hogy mennyire legyen "szaftos". Én most egyikre sem szeretnék kitérni, csak megmutatom a sajátomat. Sokan szeretik, remélem,…

Tovább Szólj hozzá

alma répa krumpli uborka tejföl majonéz borsó petrezselyem

2015. nov 21.

Bacon-be göngyölt csirkemáj falatkák - egyszerű, gyors és fenomenális

írta: Hajós Ágnes
Bacon-be göngyölt csirkemáj falatkák - egyszerű, gyors és fenomenális

Igazi ínyencség, partyétel, vendégváró - mindegy, csak sok legyen :) Nem csak főzni, enni is szeretek (ki gondolta volna :D ). Vannak állandó kedvenceim is, amiket sosem tudok megunni, ilyen pl. a tojásos nokedli, a zöldborsópüré vagy a sütőtökkrémleves. A most következő étel pedig az abszolút…

Tovább Szólj hozzá

mustár csirkemáj majoranna bacon

2015. nov 20.

Skót "pite" magyar módra

írta: Hajós Ágnes
Skót "pite" magyar módra

Kedvenc brit ételem az én konyhámban A '90-es évek végén pár hónapot Angliában töltöttem, ami nagyon jót tett a nyelvtudásomnak, emellett sok mindenben egy életre szóló tapasztalatot szereztem. Pl. itt találkoztam először egy áruházban akkora mirelit részleggel, mint nálunk egy vidéki szupermarket.…

Tovább Szólj hozzá

paradicsom marhahús bab

2015. nov 19.

Tejszínes halragu paradicsommal, uborkával, pirított gyöngyhagymával

írta: Hajós Ágnes
Tejszínes halragu paradicsommal, uborkával, pirított gyöngyhagymával

Nem látványos, de nagyon finom halragu, ha különlegességre vágysz Általában problémám van a ragukkal. Na nem az ízük miatt, inkább csak azért, mert nem túl fotogének :) Ez a zöldséges-halas változat is már jó ideje a tarsolyomban van. Nagyon szerettem, a savanykás uborka és édes sült hagyma együtt…

Tovább Szólj hozzá

uborka tejszín paradicsomlé tengeri hal gyöngyhagyma

2015. nov 18.

Bacon-ös, selymes paradicsomszószos penne csípősen

írta: Hajós Ágnes
Bacon-ös, selymes paradicsomszószos penne csípősen

20 perces tészta csak 6 összetevőből Ennek az ételnek nincs nagy története. Fél 12-kor konstatáltam, hogy nincs ebéd, kedves párom gyomorkorgása meg a konyháig elhallatszott. Benéztem a hűtőbe meg a kamrába, és alkottam. Nagy sikere volt, ahogy általában a hirtelen jött ötleteknek.   Csípős…

Tovább Szólj hozzá

paradicsom paprika sajt tészta bacon

2015. nov 17.

Gulyásleves, (majdnem) ahogy a nagykönyvben meg van írva

írta: Hajós Ágnes
Gulyásleves, (majdnem) ahogy a nagykönyvben meg van írva

Ami Magyarországról mindenkinek eszébe jut Puskáson kívül Kicsit félve teszem közzé ezt az írást, kb. mint nemrég a pljeskavicát. Ebből ugyanis szintén mindenkinek megvan a tuti receptje, amit márpedig úgy kell készíteni. Én a szakácstanfolyamon azt tanultam, hogy az eredeti gulyáslevesben csak hús…

Tovább Szólj hozzá

krumpli hagyma marha köménymag

2015. nov 16.

Virslis táska kívül-belül sajttal

írta: Hajós Ágnes
Virslis táska kívül-belül sajttal

Elronthatatlan partyétel, kezdőknek ajánlva Ez a receptem még azokból az időkből való, mikor még nem nagyon tudtam főzni. Az egyik szilveszterre akartam valami ropogtatnivalót magunknak és erre akadtam. Ez kb. egy időben volt Bill szendvicsének felfedezésével, amiben szintén fokhagymás majonéz volt,…

Tovább Szólj hozzá

sajt majonéz virsli ketchup leveles tészta

süti beállítások módosítása