Gombasaláta citrommal, olívaolajjal, ismét olasz módra
Frissítő saláta, tökéletes nyári köret
Tavaly az olasz étteremben volt egy Manuel nevű munkatársam, ő mesélt nekem a most következő "salátáról".
Először idegenkedtem az ötlettől, hogy nyers gombát egyek, csak kis adagot készítettem belőle. Viszont annyira kellemesen csalódtam, hogy azóta nagyon sokszor elkészítettem.
Újabban megint rá vagyok kattanva a sült és grillezett sajtokra, a paradicsomsaláta mellett most ez hozzájuk a kedvenc köretem.
Mikor kész, nincs az a vad gombaíze, így aki kicsit idegenkedik emiatt, az is nyugodtan kipróbálhatja. Ha gondoljátok, ti is kezdjétek kis adaggal, utána úgyis újra nekiálltok egy nagyobbnak :)
Citromos-olívás nyers gombasaláta
Hozzávalók 4 főre:
80 dkg csiperke
3 citrom leve + ízlés szerint
Fél dl olívaolaj
2 tk só
Frissen őrölt bors
A csiperkét tönkjével együtt 2-3 mm-esre szeljük. Egy tálban összeforgatjuk a sóval, jó pár tekerésnyi borssal és a citromlével. Pár órára hűtőbe tesszük, közben többször óvatosan összeforgatjuk. Mikor a gombák összeestek, hozzákeverjük az olívaolajat és ha nem lenne elég savanykás, akkor még egy kevés citromlét.
Sült vagy rántott húsokhoz és sajtokhoz kitűnő köret.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!