Szendvicskrém aszalt paradicsommal, tojással
Egyszerű és gyors, frissítő nyári kence
Az egyik héten görög salátát készítettem a családnak, és bármilyen gazdagon is mértem, kimaradt egy kis feta. Mivel pár nap alatt fel kellett használni, ötletelnem kellett.
Vasárnap éppen korán keltem, hogy tudjak kenyeret sütni (rozsos-lenmagos készült). Akkor jutott eszembe, hogy milyen jó lenne a friss, ropogós kenyérhez valami szendvicskrém, benéztem a hűtőbe és kikevertem a következőt. Mondjuk nem kifejezetten krém, mert darabos, de nem tudok rá más kifejezést :)
Aszalt paradicsomos, tojásos szendvicskrém
Hozzávalók:
3 kemény tojás
5 db olajban eltett aszalt paradicsom
10 dkg feta
1 tk curry
Só, frissen őrölt bors
Pár ek tejföl
A tojásokat és az aszalt paradicsomokat nagyon apróra vágjuk, a fetát egy tálban villával szétnyomkodjuk, összekeverjük. Hozzáadunk annyi tejfölt, hogy krémszerű legyen. Rászórjuk a curryt és pár tekerésnyi borsot, megkeverjük, megkóstoljuk, ha kell, megsózzuk.
Pirítóson friss zöldségekkel, tojáskarikákkal tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!