A híres paradicsomos sajtsaláta egyszerűbb változata
Téli "caprese", olcsón, egyszerűen
Nyaranta az abszolút kedvencem a caprese saláta. Egyszerű, friss, ilyenkor teljesen megértem az olaszok hitvallását, miszerint az egyszerű a legnagyszerűbb.
De a nyár nálunk ugye nem tart örökké, sőt, a lágy mozzarella sajt sem túl olcsó, az igazán jó minőségű meg főleg nem.
Ezért már régóta van erre egy megoldásom, sima sajtból és akár "téli" paradicsomból. Én nagyon szeretem, akármilyen hideg is van kint, egy kis nyári hangulatot tudok vele csempészni a mindennapokba.
Paradicsomos sajtsaláta
Hozzávalók 4 főre:
6-8 nagy paradicsom
30 dkg sajt (legjobb trappista, edami vagy gouda, ne legyen nagyon kemény)
1 tk szárított oregánó
½ tk szárított bazsalikom
1 csipet só, pár tekerésnyi bors
Fél citrom leve
4 ek extra szűz olívaolaj
A paradicsomokat és a sajtot egyforma, kb. 1,5 cm-es kockákra vágjuk. Az olívaolajat kikeverjük a citromlével, sóval, borssal és a szárított fűszerekkel. Összeforgatjuk a sajttal és paradicsommal.
Azonnal, pirítóssal fogyasztjuk, de max. fél órát még állni is hagyhatjuk a hűtőben.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!