2017. jan 11.

Rántott hús krumplipürével - extra különleges változatban

írta: Hajós Ágnes
Rántott hús krumplipürével - extra különleges változatban

Mandula, márványsajt és sült paprika a főszerepben

Nemrég már írtam arról, hogy egy nagy doboz pulykahúst kaptam a Gallicoop-tól. A nagy része ment a fagyasztóba, aztán lassan elkezdtem ötletelni.

Ez a mostani étel az egyik hétvégére készült, a szokásos rántott hús-krumplipüré kombinációt szerettem volna feldobni. És végre sikerült úgy pulykamellet sütnöm, hogy nem száradt ki :) Mert bármilyen furcsa, velem is szokott ilyen történni...

 

Mandulás bundában sült pulykamell márványsajtos édesburgonya-pürével és sült paprikával

dsc_1299s

Hozzávalók 4 főre:

60 dkg pulykamell-filé

Só, frissen őrölt bors

Liszt, tojás, zsemlemorzsa, bő olaj a sütéshez

10 dkg mandulalap

70 dkg édesburgonya

5 dkg vaj

10 dkg márványsajt

Kevés tej

1 gerezd fokhagyma

2-3 kápia vagy narancssárga és/vagy zöld paprika

Olaj

 

Az édesburgonyákat félbevágjuk, villával megszurkáljuk, megsózzuk, vágott felükkel felfelé sütőlapra helyezzük. 180 fokos sütőben puhára sütjük. Az utolsó pár percben a tetejükre kockázzuk a vajat és visszatoljuk.

Kivéve kikanalazzuk belőle a húst, a márványsajttal és a fokhagymával összeturmixoljuk, annyi tejet hozzáadva, hogy püréállagot kapjunk. Sózzuk, borsozzuk, melegen tartjuk.

A paprikákat kicsumázzuk, felszeleteljük, kevés olajon sóval és borssal roppanósra sütjük.

A húst vékony szeletekre vágjuk (nem kell klopfolni!), a szokásos módon bepanírozzuk azzal a különbséggel, hogy a zsemlemorzsához keverjük a mandulát. Bő olajban kisütjük, papírtörlőre szedjük.

Tálaláskor pár kanál pürét tányérra szedünk, ráteszünk 1-2 szelet húst, a sült paprikával kínáljuk.

dsc_1300s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért! 

 

Szólj hozzá

paprika pulyka pulykamell édesburgonya márványsajt