Forró, fűszeres gesztenyeleves kókuszcsókkal
"Gyümölcsleves" a hideg napokra
Imádom a sült gesztenyét, télen sokszor készítek, már ha találok normális minőségűt. Itt már leírtam, hogyan lesz tökéletes.
Akinek van türelme és ideje, készíthet belőle gesztenyemasszát, de azért ahhoz én kevésnek érzem magam :) Így beérem a boltival, persze abból is van igazán jó, érdemes megnézni a csomagolást.
A most következő leves kifejezetten az édesszájúaknak készült, és egy kis egzotikumot is belecsempésztem. Aki a gesztenyepürét szereti, ezt is imádni fogja, próbáljátok ki!
Kókuszos gesztenyekrémleves kókuszcsókkal
Hozzávalók 4 főre:
2 csomag gesztenyemassza (a legjobb az ízesítetlen)
1 ek rum
1 l kókuszital
Méz ízlés szerint
1 mk őrölt kardamom
1 csipet só
A kókuszcsókhoz:
2 kicsi tojás fehérje
6 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék
A kókuszcsókhoz a tojásfehérjét felverjük, mikor kemény, hozzákeverjük a cukrot. Mikor elvegyült és sűrű a hab, hozzáforgatjuk a kókuszreszeléket. A sütőt 170 fokra előmelegítjük, a masszából kiskanálnyi adagokat teszünk egy tepsibe, amibe előtte szilikonos sütőlapot fektettünk. Betoljuk a sütőbe, addig sütjük, míg a halmocskák itt-ott megbarnulnak, a külseje ropogósra sül.
Addig a gesztenyemasszát összenyomkodjuk a kókuszital negyedével, majd felengedjük a többivel. Feltesszük főni, felforraljuk, hozzáadjuk a rumot, a kardamomot és a sót. Addig forraljuk, míg krémleves állagot kapunk. Megkóstoljuk, ha kell, mézzel édesítjük.
Forrón, a kókuszropogóssal tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!