2017. máj 20.

Jéghideg fűszeres eperragu, grillhúsok különleges kísérője

írta: Hajós Ágnes
Jéghideg fűszeres eperragu, grillhúsok különleges kísérője

A legjobb édes-csípős grillköret

Tombol az eper- és grillszezon.

Mindenfelé eperárusok vannak, de komolyan, lassan lépni sem lehet tőlük. Viszont ennek van egy jó oldala is, mert legalább ki tudjuk választani a legjobb ár-érték arányú terméket. 

Mikor legutóbb grillezésre adtuk a fejünket, kivételesen nem csak "sima" grillzöldséget szerettem volna sütni, hanem valami újdonságot is. Így a hűtőben található nagy mennyiségű epret vettem a kezembe és a balzsamecetben pácolt eper mellett a következő finomságot készítettem belőle:

 

Csípős epres salsa

Hozzávalók:

60 dkg édes eper

1 piros kaliforniai paprika

1 kisebb csokor petrezselyem (vagy koriander)

1 csípős zöldpaprika

1 lime leve

Só, frissen őrölt bors

 

Az epret és a paprikákat megmossuk, szárukat kivágjuk. Mindhármat félcentis kockákra, a petrezselymet apróra vágjuk. Egy tálban összekeverjük őket, belefacsarjuk a lime levét, kissé megsózzuk, nagyon megborsozzuk.

Pár órára behűtjük fogyasztás előtt.

 

 Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

 

Szólj hozzá

paprika eper koriander petrezselyem