Jéghideg fűszeres eperragu, grillhúsok különleges kísérője
A legjobb édes-csípős grillköret
Tombol az eper- és grillszezon.
Mindenfelé eperárusok vannak, de komolyan, lassan lépni sem lehet tőlük. Viszont ennek van egy jó oldala is, mert legalább ki tudjuk választani a legjobb ár-érték arányú terméket.
Mikor legutóbb grillezésre adtuk a fejünket, kivételesen nem csak "sima" grillzöldséget szerettem volna sütni, hanem valami újdonságot is. Így a hűtőben található nagy mennyiségű epret vettem a kezembe és a balzsamecetben pácolt eper mellett a következő finomságot készítettem belőle:
Csípős epres salsa
Hozzávalók:
60 dkg édes eper
1 piros kaliforniai paprika
1 kisebb csokor petrezselyem (vagy koriander)
1 csípős zöldpaprika
1 lime leve
Só, frissen őrölt bors
Az epret és a paprikákat megmossuk, szárukat kivágjuk. Mindhármat félcentis kockákra, a petrezselymet apróra vágjuk. Egy tálban összekeverjük őket, belefacsarjuk a lime levét, kissé megsózzuk, nagyon megborsozzuk.
Pár órára behűtjük fogyasztás előtt.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!