2018. ápr 12.

Nagyon sajtos szendvicskrém 5 perc alatt

írta: Hajós Ágnes
Nagyon sajtos szendvicskrém 5 perc alatt

Fűszeres, enyhén csípős, friss házi zsemlével a legjobb!

Imádom a sajtokat, akik régebb óta olvasgatják a blogot, azok biztos tudják 🙂

Pont ezért, ha meglátok egy jó árú, különlegesebb darabot, az tuti, hogy a kosaramban landol. Persze néha előfordul, hogy hátracsúszik a hűtőpolcon, és csak akkor fedezem fel újra, mikor a lejárathoz közel van.

Ilyenkor jön a gyors maradékmentés, ami nálam általában  saláta vagy szendvicskrém.

Most ez utóbbiba kerültek a határidős falatok 🙂

Szendvicsalapnak a pihe-puha napraforgómagos zsemléimet készítettem.

Triplán sajtos szendvicskrém chilivel, rozmaringgal

Hozzávalók 4-6 főre:

10 dkg gorgonzola vagy márványsajt

10 dkg camembert

8 dkg vaj

10 dkg sajtkrém

2 gerezd fokhagyma

1 chili

1 nagyobb ág rozmaring

Fél mk só, pár tekerésnyi bors

 

A sajtokat apróra tördeljük, a vajat felkockázzuk, a fokhagymákat megtisztítjuk, a rozmaring leveleit lecsipegetjük az ágról. A chilit, ha nem szeretjük a csípőset, kimagozzuk, de szerintem kifejezetten jót tett neki.

Minden hozzávalót késes robotgépbe teszünk és krémesre mixeljük.

Ennek hiányában mindent kicsire vágunk és villával összenyomkodjuk. Friss, ropogós héjú kenyérrel vagy pirítóssal, jófajta szalámi kíséretében fogyasztjuk.

  Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

sajt chili rozmaring szendvics camembert márványsajt