Nagyon sajtos szendvicskrém 5 perc alatt
Fűszeres, enyhén csípős, friss házi zsemlével a legjobb!
Imádom a sajtokat, akik régebb óta olvasgatják a blogot, azok biztos tudják 🙂
Pont ezért, ha meglátok egy jó árú, különlegesebb darabot, az tuti, hogy a kosaramban landol. Persze néha előfordul, hogy hátracsúszik a hűtőpolcon, és csak akkor fedezem fel újra, mikor a lejárathoz közel van.
Ilyenkor jön a gyors maradékmentés, ami nálam általában saláta vagy szendvicskrém.
Most ez utóbbiba kerültek a határidős falatok 🙂
Szendvicsalapnak a pihe-puha napraforgómagos zsemléimet készítettem.
Triplán sajtos szendvicskrém chilivel, rozmaringgal
Hozzávalók 4-6 főre:
10 dkg gorgonzola vagy márványsajt
10 dkg camembert
8 dkg vaj
10 dkg sajtkrém
2 gerezd fokhagyma
1 chili
1 nagyobb ág rozmaring
Fél mk só, pár tekerésnyi bors
A sajtokat apróra tördeljük, a vajat felkockázzuk, a fokhagymákat megtisztítjuk, a rozmaring leveleit lecsipegetjük az ágról. A chilit, ha nem szeretjük a csípőset, kimagozzuk, de szerintem kifejezetten jót tett neki.
Minden hozzávalót késes robotgépbe teszünk és krémesre mixeljük.
Ennek hiányában mindent kicsire vágunk és villával összenyomkodjuk. Friss, ropogós héjú kenyérrel vagy pirítóssal, jófajta szalámi kíséretében fogyasztjuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!