2014. okt 21.

Torta (nem csak) fradistáknak :)

írta: Hajós Ágnes
Torta (nem csak) fradistáknak :)

Szülinapi szendvicstorta apukámnak, sajttal, kolbásszal, paprikával

Immár második éve, hogy édesapám születésnapjára megpróbálok kirukkolni valami érdekességgel. Tavaly egy magyaros szendvicstortát készítettem kőrözöttel, töpörtyűvel, erős paprikával, stb. Szóval minden volt benne, ami a férfiszívnek kedves.

Idén egy kicsivel többet gondolkodtam, hogy hogy tegyem személyesebbé, így esett a választásom a kedvenc focicsapatának színeire. Persze a szülinap már régebben volt, csak most találtam meg a receptet :)

Ha valakinek a szíve más csapathoz húz, megvariálhatjuk a sajtkrém színét különböző zöldségekkel, a variációk száma végtelen...

Zöld-fehér szendvicstorta

   DSC_0749s

Hozzávalók:

Fél adag barna magvas kenyértészta 10x25 cm-es cipóformában kisütve

20 dkg májkrém vagy ízlés szerinti szendvicskrém

10 szelet sajt

8 vékony szelet kolbász

4 db marinált paprika

3 db tömlős sajt (az egyik lehet sonkás)

Fél csokor petrezselyem

1 nagy marék rukkola

2 újhagyma zöldje

Só, bors

3 dkg vaj

 

A kész kenyérke héját körben levágjuk, tetejét egyenesre vágjuk. Vízszintesen három szeletre vágjuk (apukám szerint lehetett volna több szelet is több krémmel, töltelékkel, szerintem megfogadható :) ). A vágások mindkét felét megkenjük a krémmel, elosztjuk rajtuk a sajtot, kolbász, marinált paprikát (darabokra is lehet tépkedni, akkor szebb mintája lesz a keresztmetszetnek). Egymásra visszatesszük a szendvicsszeleteket, kicsit összenyomjuk. Egy másik tömlős sajttal (ha van, akkor a sonkással) körbekenjük az egészet, megformázva a kis tortát, kitöltjük a réseket. Pár órára hűtőbe tesszük, addig elkészítjük a zöld krémet.

Egy késes robotgépbe tesszük a petrezselymet (pár szép levelet félreteszünk a díszítéshez), a hagymazöldet, rukkolát, vajat, az egyik tömlős sajtot, sózzuk, borsozzuk. Krémesre mixeljük. Ha nem lenne elég zöld, egy csepp ételfestéket adjunk hozzá.

A maradék tömlős sajttal és a zöld krémmel megkenjük a szendvicstorta fele-fele részét, a közepét a maradék petrezselyemlevelekkel díszítjük.

DSC_0710s

DSC_0748s

DSC_0714s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

torta paprika sajt kolbász szendvics újhagyma sajtkrém rukkola petrezselyem marinált paprika szendvicstorta