Évike sütijei IV. - Pápaszem (vagy pávaszem?)
Igazi klasszikus meggyel, kókusszal
Ismét borongósra fordult az idő, ilyenkor muszáj valami édességet csempészni az életünkbe. Ismét volt egy kis időm, folytathattam az Évikétől elkért sütireceptek kipróbálását. A Mandulát, a Hólabdát és a Pudingos-meggyest nagyon szerettük, jöhet a következő :)
Most erre a sokak által jól ismert sütire esett a választásom. Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult és tuti siker, nálunk legalábbis nem szokott egy morzsa sem maradni belőle :)
Pápaszem
15 dkg vaj + a kenéshez
20 dkg + 1 mk porcukor
4 tojás
1 dl langyos tej
30 dkg liszt
10 dkg rétesliszt
2 dkg élesztő
Kb. 6 ek baracklekvár
50-60 dkg magozott meggy
20 dkg kókuszreszelék
15 dkg vajat 5 dkg porcukorral és 4 tojás sárgájával alaposan kikeverünk. A tejbe keverjük az 1 mk porcukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.
A liszteket egy tálba tesszük, hozzáadjuk az előzőeket, alaposan összegyúrjuk, 3 részre osztjuk. Egyenként 20x35 cm-esre nyújtjuk. A hosszabbik oldalakat kirakjuk a meggyel, majd visszafelé aláfordítjuk a tésztát, kivajazott tepsikbe fektetjük. A meggyes rész között a tésztát megkenjük a baracklekvárral.
4 tojás fehérjét felverünk 15 dkg porcukorral, majd beleforgatjuk a kókuszreszeléket. A lekvárra simítjuk a masszát. 170 fokos, előmelegített sütőben készre sütjük, kivéve, hidegen szeleteljük.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!