2014. nov 08.

Évike sütijei IV. - Pápaszem (vagy pávaszem?)

írta: Hajós Ágnes
Évike sütijei IV. - Pápaszem (vagy pávaszem?)

Igazi klasszikus meggyel, kókusszal

Ismét borongósra fordult az idő, ilyenkor muszáj valami édességet csempészni az életünkbe. Ismét volt egy kis időm, folytathattam az Évikétől elkért sütireceptek kipróbálását. A Mandulát, a Hólabdát és a Pudingos-meggyest nagyon szerettük, jöhet a következő :)

Most erre a sokak által jól ismert sütire esett a választásom. Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult és tuti siker, nálunk legalábbis nem szokott egy morzsa sem maradni belőle :)

Pápaszem

DSC_0925s

15 dkg vaj + a kenéshez

20 dkg + 1 mk porcukor

4 tojás

1 dl langyos tej

30 dkg liszt

10 dkg rétesliszt

2 dkg élesztő

Kb. 6 ek baracklekvár

50-60 dkg magozott meggy

20 dkg kókuszreszelék

 

15 dkg vajat 5 dkg porcukorral és 4 tojás sárgájával alaposan kikeverünk. A tejbe keverjük az 1 mk porcukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.

A liszteket egy tálba tesszük, hozzáadjuk az előzőeket, alaposan összegyúrjuk, 3 részre osztjuk. Egyenként 20x35 cm-esre nyújtjuk. A hosszabbik oldalakat kirakjuk a meggyel, majd visszafelé aláfordítjuk a tésztát, kivajazott tepsikbe fektetjük. A meggyes rész között a tésztát megkenjük a baracklekvárral.

4 tojás fehérjét felverünk 15 dkg porcukorral, majd beleforgatjuk a kókuszreszeléket. A lekvárra simítjuk a masszát. 170 fokos, előmelegített sütőben készre sütjük, kivéve, hidegen szeleteljük.

DSC_0928s

 Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

meggy tojás kókusz vaj