2015. júl 26.

Mézes krémes, cupcake-be álmodva

írta: Hajós Ágnes
Mézes krémes, cupcake-be álmodva

Sütirecept és könyvajánló Nemrégiben kaptam egy süteményes könyvet, hogy esetleg süssek belőle valamit, aztán mondjak (írjak) véleményt. Egy részről szeretem az ilyen felkéréseket, kitűnő ötletekre tudok szert tenni. Másfelől viszont bennem van a félsz, hogy ha esetleg nem jó a recept, nem szívesen…

Tovább Szólj hozzá

méz tejszín fahéj búzadara

2015. júl 25.

Egy kis lecsológia

írta: Hajós Ágnes
Egy kis lecsológia

A népszerű nyári étel története és a legegyszerűbb recept Mindenki természetesnek veszi, hogy ha nyár, akkor lecsó. Azt hinnénk, hogy ez egy ősi magyar étel, amit, miután Kolumbusz behozta a paradicsomot meg paprikát, rögtön magunkévá tettünk. De nem. Az említett két összetevőt egészen a IXX. század…

Tovább Szólj hozzá

paradicsom paprika

2015. júl 25.

Gazdag gombás pirítós fűszeresen, pikánsan

írta: Hajós Ágnes
Gazdag gombás pirítós fűszeresen, pikánsan

Fejedelmi erdei gombás napindító Még egy régebbi sorozatban Jamie Oliver készített az erdő közepén egy gombás pirítóst, ami tetszett, hogy azon nyomban el is készítettem, pedig akkor még nem nagyon tudtam főzni. Azóta rendszeresen készítem, sőt, a kenyérre kerülő gombaragut azóta több ételemhez is…

Tovább Szólj hozzá

gomba kakukkfű chili fürjtojás

2015. júl 24.

Paprikás krumpli egy kis extrával

írta: Hajós Ágnes
Paprikás krumpli egy kis extrával

 Kedvenc filléres ételünk megbolondítva Nekem semmi bajom a sima paprikás krumplival, anyukám szerint az a világ legegyszerűbb étele és mindenki szereti. Sőt, fél óra alatt kész is van, szóval tuti nyerő. Múltkor az egyik internetes csoportban elkaptam egy beszélgetést, ahol arról ötleteltek, hogy…

Tovább Szólj hozzá

krumpli curry szalonna

2015. júl 23.

Klasszikus bruschetta mozzarellával

írta: Hajós Ágnes
Klasszikus bruschetta mozzarellával

"Egyszerű" paradicsomos szendvics olasz módra  Már többször leírtam, hogy az olasz ételek elkészítését egyesek hajlamosak túlbonyolítani. Ezeket a recepteket legtöbbször a szegénység szülte, ahhoz nyúltak, ami a környezetükben megtermett vagy a tengerben kihalásztak. A rengeteg olíva, paradicsom,…

Tovább Szólj hozzá

paradicsom sajt bazsalikom mozzarella

2015. júl 22.

Egyszerű, de nagyszerű tejfölös-bögrés pite sárgabarackkal

írta: Hajós Ágnes
Egyszerű, de nagyszerű tejfölös-bögrés pite sárgabarackkal

Könnyű gyümölcsös-fahéjas édesség külföldről Nem vagyok nagy sütigyáros, de a sült gyümölcsöket és a tejtermékeket kifejezetten szeretem. Épp valami sárgabarackos édességet kerestem külföldi oldalakon, amikor ráakadtam az alábbira itt. A szerző úgy gondolja, hogy ez egy német eredetű édesség, de…

Tovább Szólj hozzá

tejföl sárgabarack fahéj lime barna cukor

2015. júl 21.

Vietnámi különlegesség az én ízlésem szerint

írta: Hajós Ágnes
Vietnámi különlegesség az én ízlésem szerint

 Nyári tekercs - tökéletes falatoznivaló sütés nélkül A nyári tekercset ezerféleképpen lehet variálni, fő alkotóelemei az üvegtészta, sok zöldség, esetleg némi pirított hús, de enélkül is finom. A mártásnak megvan a tradicionális elkészítési módja. Na, ez nem az! Mivel az egyik hozzávalóm hiányzott,…

Tovább Szólj hozzá

répa hagyma mogyoró csirkemell rizstészta kókusztej üvegtészta osztrigaszósz földimogyoró-olaj

2015. júl 20.

Fasírttorta krumplipürével apukámnak

írta: Hajós Ágnes
Fasírttorta krumplipürével apukámnak

Férfias húsétel tortaköntösben Most már harmadik éve, hogy apukámat a születésnapján valami sós tortával lepem meg. Az első éveben egy kolbászos-kőrözöttes, sok összetevős torta volt, tavaly pedig egy zöld-fehér szendvicstorta. Idén egy kedves ismerősöm adta az ötletet, hogy legyen fasírttorta…

Tovább Szólj hozzá

csíra krumpli paprika sonka sajt darált hús

süti beállítások módosítása