Gyors sajtos zsemle - muffinformában
Sós muffin péksüti helyett
Régóta várakozik már ez a recept bemutatásra, csak bekötő szöveg nem jutott az eszembe :)
Túl nagy története nincs, elfogyott itthon a péksüti és a bableveshez sem volt pogácsa. Nekem meg nem volt kedvem kelesztgetni meg gyúrogatni.
Eszembe jutott, hogy a muffinok is ilyen öt perc alatt összekeverhető valamik, miért ne süthetnék ebből egy sós változatot. Volt egy kis sajtom, utánanéztem az arányoknak és nemsokára az asztalon is volt.
Nem annyira könnyű a tésztája, mint egy egyszerű zsemlének, de nem is olyan tömör, mint az ír szódás kenyér, valahol a kettő között félúton :)
Sajtos zsemlemuffin
Hozzávalók kb. 15 db-hoz:
20 dkg liszt
1 cs. sütőpor
1 késhegynyi szódabikarbóna
2 tojás
1 dl tejföl
5 dkg reszelt sajt
Só, bors
A lisztet elkeverjük a sütőporral, szódabikarbónával, sóval, borssal. A tojást kikeverjük a tejföllel és a reszelt sajttal. A két részt összekeverjük, közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A muffinsütő mélyedéseit kibéleljük papírral, háromnegyedig töltjük a masszával. A sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük, tűpróbát alkalmazhatunk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!