Mediterrán paprikás krumpli pirított csirkemellel
A miénk is isteni, de ezt (legalább) egyszer meg kell kóstolni
Nem mondhatjátok, hogy csak a különlegességeket szeretem, van már fent két hagyományos paprikás krumpli is a blogon. Na, jó, nem teljesen egyszerűek ezek sem, az egyik egy kicsit felturbózott változat, a másik pedig egy csepp indiával van fűszerezve.
Most egy spanyol változatot hoztam, a receptet itt találtam hozzá. Mivel a nagy, húsos paradicsomok ilyenkor elég ízetlenek, a kamrában lévő passzírozott paradicsomlémet használtam. De nyáron mindenképpen ki fogom próbálni friss paradicsommal :)
Addig is, szerintem többször el fogom készíteni, a szaftjában benne van a nyár. :)
Mediterrán paprikás krumpli
Hozzávalók 4 főre:
0,5 kg csirkemell-filé
3 közepes krumpli
1 közepes padlizsán
1 l passzírozott paradicsom
1 nagy vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek pirospaprika
Só, frissen őrölt bors
1 csokor petrezselyem
Olívaolaj
A csirkemell-filéket nem túl vékony csíkokra vágjuk, a krumplikat meghámozzuk, fél centisre szeleteljük. A hagymát apróra vágjuk, a padlizsánt meghámozzuk, felkockázzuk.
Egy lábasba pár ek olívaolajat öntünk, az előtte megsózott, -borsozott husikat kissé megpirítjuk. Kivesszük, félretesszük. Ha nagyon elfogyott volna az olaj, pótoljuk.
Mehetnek a helyére a krumplikarikák, amiket sütés közben szintén megsózunk. Nem kell nagyon megkapatni, de ne maradjon nyers a közepe. Ezeket is félretesszük.
Ugyanebben a lábasban folytatjuk tovább, ha kell, ismét pótoljuk az olajat. Beleszórjuk a hagymát, üvegesre pirítjuk. Belenyomjuk a fokhagymát is, mikor megérezzük az illatát, mehet hozzá a padlizsán, majd a paradicsomlé. Az egészet közepes lángon, fedő alatt összefőzzük. Mikor a padlizsán puha és a szósz sűrű, összeturmixoljuk az egészet, majd visszaöntjük a lábasba.
Mehet hozzá a krumpli és a hús, kb. 10 perc alatt összefőzzük. Tálaláskor megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!