2016. feb 01.

Mediterrán paprikás krumpli pirított csirkemellel

írta: Hajós Ágnes
Mediterrán paprikás krumpli pirított csirkemellel

A miénk is isteni, de ezt (legalább) egyszer meg kell kóstolni

Nem mondhatjátok, hogy csak a különlegességeket szeretem, van már fent két hagyományos paprikás krumpli is a blogon. Na, jó, nem teljesen egyszerűek ezek sem, az egyik egy kicsit felturbózott változat, a másik pedig egy csepp indiával van fűszerezve.

Most egy spanyol változatot hoztam, a receptet itt találtam hozzá. Mivel a nagy, húsos paradicsomok ilyenkor elég ízetlenek, a kamrában lévő passzírozott paradicsomlémet használtam. De nyáron mindenképpen ki fogom próbálni friss paradicsommal :)

Addig is, szerintem többször el fogom készíteni, a szaftjában benne van a nyár. :)

Mediterrán paprikás krumpli

DSC_2163s

Hozzávalók 4 főre:

0,5 kg csirkemell-filé

3 közepes krumpli

1 közepes padlizsán

1 l passzírozott paradicsom

1 nagy vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 ek pirospaprika

Só, frissen őrölt bors

1 csokor petrezselyem

Olívaolaj

 

A csirkemell-filéket nem túl vékony csíkokra vágjuk, a krumplikat meghámozzuk, fél centisre szeleteljük. A hagymát apróra vágjuk, a padlizsánt meghámozzuk, felkockázzuk.

Egy lábasba pár ek olívaolajat öntünk, az előtte megsózott, -borsozott husikat kissé megpirítjuk. Kivesszük, félretesszük. Ha nagyon elfogyott volna az olaj, pótoljuk.

Mehetnek a helyére a krumplikarikák, amiket sütés közben szintén megsózunk. Nem kell nagyon megkapatni, de ne maradjon nyers a közepe. Ezeket is félretesszük.

Ugyanebben a lábasban folytatjuk tovább, ha kell, ismét pótoljuk az olajat. Beleszórjuk a hagymát, üvegesre pirítjuk. Belenyomjuk a fokhagymát is, mikor megérezzük az illatát, mehet hozzá a padlizsán, majd a paradicsomlé. Az egészet közepes lángon, fedő alatt összefőzzük. Mikor a padlizsán puha és a szósz sűrű, összeturmixoljuk az egészet, majd visszaöntjük a lábasba.

Mehet hozzá a krumpli és a hús, kb. 10 perc alatt összefőzzük. Tálaláskor megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.

DSC_2164s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

krumpli padlizsán paradicsomlé csirkemell