Sütőben sült töltött tojás húsvétra készülve
Meleg tojásos reggeli vagy vacsora ropogós sajttal
Még tavaly húsvét után álltam a halom tojás fölött és ötleteltem. Szeretem én a kaszinótojást, csak kicsit unom. Meg a tojásos szendvicskrémet is, de nem volt kedvem nyomkodni.
Meg még sok minden eszembe jutott, pl. a tojáspörkölt, de az nem húsvétra való... Szóval a neten nézelődve beleakadtam egy sütőben sült tojásra, ami azért tetszett meg, mert majdnem olyan, mint egy melegszendvics, de nem kell hozzá kenyér, hanem a tojás kemény fehérjébe van visszatöltve a krém. A tetejére meg rásütve a sajt, szóval pont nekem való és még a maradék sonkából is csempésztem bele :)
Sütőben sült, töltött tojás
Hozzávalók 4 főre:
8 tojás
5 dkg sonka vagy szalonna
Negyed csokor petrezselyem
1 újhagyma zöldje apróra vágva
Kevés tejföl
Só, bors
8-10 dkg reszelt sajt
Pirítós, zöldségek
A tojásokat 5 percre lobogó vízbe tesszük, majd elzárjuk a lángot és további 5 percet állni hagyjuk a forró vízben (így szép lesz a sárgája). Hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk, kihűtjük.
A petrezselymet apróra vágjuk, a sonkát vagy szalonnát kicsire felkockázzuk, serpenyőben megpirítjuk. A kemény tojásokat félbevágjuk, sárgájukat egy tálba kaparjuk. Hozzáadjuk a húst, zöldeket és annyi tejfölt (1-2 ek max.), hogy összeálljon. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Visszatöltjük a tojásokba, elosztjuk a sajtot a tetejükön. Egy hőálló tálra tesszük, forró grillsütőbe toljuk. Addig sütjük, míg a sajt megpirul a tetején.
(Sajtos) pirítóssal és friss zöldséggel kínáljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!