Nyári grillezett zöldségburger camembert-rel
Grillezett zöldségek olvadó sajttal, fűszeresen, forrón
Ez igazából nem is hamburger, gondolom rájöttetek, amikor a zsemlét kerestétek :)
Viszont ahogy összeraktam, a sok réteg miatt ez jutott először eszembe. Ez egy olyan burger, amelyben a sajtos padlizsánkorongok közt grillezett hagyma, paradicsom és fűszeres camembert-sajt kapott helyet, a saját hamburgerszószommal, amit az előző bejegyzésben írtam le (itt).
Újabban azon vagyok, hogy ismét meg kell szeretnem a padlizsánt. Ebben a salátában még mindig imádom, egyébként nem nagyon van kedvem hozzá. De nem adom fel, ezért született ez a most bemutatott étel, és sikerem is volt vele magamnál (másoknál is :D ).
Tudom, tudom, nincs benne hús, de tényleg nem hiányzik belőle. Egy ilyen torony valami könnyű leves után és biztos a jóllakás :)
Padlizsánburger camembert-rel
Hozzávalók 4 főre:
2 közepes padlizsán (vastag, tömzsi darabokat válasszunk)
15-15 dkg sima és füstölt sajt reszelve
2 nagy paradicsom
2 nagy lilahagyma
1 csokor bazsalikom
4 kisebb camembert
4 ek grillfűszer (csirkéhez és/vagy zöldséghez)
Olívaolaj
Só, bors
Egy adag házi hamburgerszósz (recept itt)
A grillfűszert kikeverjük 6 ek olívaolajjal, a camembert sajtok minden oldalát alaposan bekenjük vele (de ne lyukadjon ki), visszacsomagoljuk, felhasználásig visszatesszük a hűtőbe.
A sajtokat lereszeljük, egy tálban összekeverjük. A padlizsánokat egycentis karikákra szeleteljük, minden oldalukat vékonyan megkenjük olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Így járunk el a paradicsomokkal és a lilahagymákkal is.
Forró grillrácson vagy grillserpenyőben minden oldalukat megkapatjuk, de nem kell teljesen puhára sütni. A kész padlizsánkarikák felére teszünk egy nagy csipet reszelt sajtot, rá egy paradicsomkarikát, erre megint sajtot, erre pedig ismét padlizsánt. Kissé összenyomjuk, félretesszük, melegen tartjuk.
Kitöröljük a serpenyőt vagy letisztítjuk a grillrácsot, rátesszük a camembert-korongokat, 2-2 perc alatt minden oldalukat megsütjük.
Összeállítjuk a „burgereket”: egy paradicsomos padlizsánt tányérra teszünk, megkenjük a szósszal, jöhet rá lilahagyma és bazsalikomlevél, erre jön a camembert. Ismét szósz és bazsalikomlevél, majd hagyma és paradicsomos-sajtos padlizsán. A tetejét bazsalikomlevéllel díszítjük, kedvenc salátánkkal körítve tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!