Caprese csirkemell - sajttal, paradicsommal
Könnyű sült csirke olasz módra
A nyár (számomra) egyik legnagyobb élménye a caprese saláta.
Csak a kovászos uborka múlja felül, ami most még elég korai lenne. Bár ma egész nap rövidujjúban mászkáltam, szóval nemsoká nekiállok, ha marad a 20 fok :)
Vissza a mai recepthez: a szokásos sajt-paradicsom kombináció most egy sült csirkemellel párosul, ami, ha jó fűszeres is, szerintem az egyik legifnomabb összeállítás. És nem csak akkor, ha az ember fogyókúrázik, de ez abba is belefér.
Caprese csirkemell
Hozzávalók 4 főre:
4 nagy csirkemell-filé
4 nagy mozzarella golyó
6 paradicsom
1 nagy csokor bazsalikom
Só, bors, morzsolt oregánó
Olívaolaj
A csirkemelleket hosszában magunk elé fektetjük, keresztben fél centinként bevagdossuk, de nem teljesen, az alsó egy centin maradjon egyben. Mindenhol bedörzsöljük sóval, borssal és az oregánóval, beléjük masszírozunk pár ek olívaolajat.
A mozzarellákat és a paradicsomokat is fél centisre szeleteljük, a sajtról leitatjuk a nedvességet. A bazsalikomlevelekkel együtt elosztjuk a húsok vágataiban, majd tepsire ültetjük, melléjük locsolunk 1-2 dl vizet.
180 fokos sütőbe toljuk kb. fél órára (sütőfüggő). Addig sütjük, míg a sajt megolvad, itt-ott megbarnul, addigra a hús is átsül.
Ízlés szerinti körettel tálaljuk, de a legjobb friss salátával.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!