2017. ápr 20.

Gazdag krém pirítósra, maradékokból

írta: Hajós Ágnes
Gazdag krém pirítósra, maradékokból

Forró melegszendvics (nem csak) hűvös reggelekre

Húsvét után állandó kérdés, hogy mit kezdjünk a maradék sonkával. 

Nálam is a fő szerep az újrahasznosításé, a főzővízből isteni leveseket szoktam főzni, pl. csicseriborsóval vagy babbal  vagy tortellinivel (ezekbe mehet a maradék sonka is).

De ha még a húsból is marad, a sima sonkás tészta után pl. szendvicskrémben is felhasználhatjuk. Most ehhez mutatok egy ötletet:

 

Szendvicskrém maradékokból

Hozzávalók:

1 konzerv kukorica

15 dkg reszelt sajt (füstölt és sima vegyesen)

3 ek apróra vágott snidling

10 dkg főtt vagy sült  füstölt sonka

3 dl krémes tejföl

Só, bors

1 kis fej lilahagyma

 

A sonkát és a lilahagymát apróra vágjuk, összekeverjük a többi hozzávalóval.

Pirítósra kenjük, grillsütőben addig sütjük, míg a teteje itt-ott megbarnul. Friss zöldségekkel még forrón fogyasztjuk.

 Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

sonka sajt tejföl szendvics kukorica melegszendvics