Mártogatós fehér babbal, citrommal, 5 perc alatt
Annak, aki a humuszt szereti, ez is a kedvence lesz
Kicsit több, mint egy éve meghívást kaptam Lengyelországba az egyik nagy cég jóvoltából. Fényképezőgépeket és konyhai eszközöket próbálhattunk ki, rengeteget ettünk és nagyon jól éreztük magunkat, itt írtam is róla.
Az esti főzőcskén többféle ételt elkészítettünk egy helyi híresség segítségével, a most következő is köztük volt.
Egyébként nem ez az egyetlen, amit reprodukáltam: a cukkinispagetti, a gyönyörűséges (és isteni) lila saláta, valamint egy kuszkuszos-lencsés saláta receptjét már olvashattátok.
Amit most mutatok, lehet egyszerűen bor és friss kenyér mellé mártogatós, de akár sült hús vagy sajt mellé hideg mártás is. Jó étvágyat!
ui.: az összetevők között szerepel egy egzotikus fűszer, amit már itthon is simán be lehet már szerezni. Bővebb infó itt.
Fehérbabos mártogatós citrommal
Hozzávalók:
2 konzerv fehérbab
1 kis citrom leve és lereszelt héja
1 gerezd fokhagyma
1 ek tahini (recept itt)
Só, bors
A díszítéshez szumák (sumach) és aprított petrezselyem
3-4 kifli
A babot lecsepegtetjük, a citromlével, fokhagymával, tahinivel együtt késes aprítóban krémesre mixeljük. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, belekeverjük a citromhéjat is.
Tálba szedjük, a tetejére kanállal mintát nyomunk. Szumákkal és aprított petrezselyemmel díszítjük, pirított kiflikarikákkal kínáljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!