Sült csirkés szendvics olaszosan, salátával
A legjobb partyszendvics, ez nem hamburger!
Pár éve, miután bloggerkedni kezdtem, részt vettem egyfajta továbbképzésen, vagyis workshopon, ahol elég sok mindent tanultam.
A gasztrósok és nem gasztrósok is hoztak némi nassolnivalót, én a tavaszi tekercset vittem kétféle szósszal. Sokat tanultam a keresőoldalakról és a közösségi médiáról, ezeket mai napig alkalmazom.
A másik dolog, ami megragadt bennem, az a szervezők által kínált pestós-csirkés szendvics volt. Ezt itthon azóta többször reprodukáltam, nagyon szeretjük. Bár én az eredetihez képest kicsit vastagabbra szelem a husit... :)
Sült csirkemelles szendvics pesto-val
Hozzávalók 8 főre:
2 csirkemell filé (összesen kb. 50 dkg)
2 ciabatta (receptem itt)
Olívaolaj
Csirkefűszer (fúj-fúj, tudom, előre kevert fűszert nem használ igazi blogger, de én feladtam már ezeket a fennkölt elveket. Néha igenis jól jön a segítség.)
1 adag pesto (receptem itt)
1 kis fej lila lollo saláta
2-3 paradicsom
A csirkemellből éles késsel nagyon vékony szeleteket vágunk, összesen 16 darabot. Mindkét oldalukat megszórjuk a csirkefűszerrel, kevés forró olívaolajon pár perc alatt mindkét oldalukat megsütjük.
A ciabattákat átlósan darabonként 8 szeletre vágjuk, mindkét oldalukat megcsepegtetjük olívaolajjal, majd forró serpenyőben megkapatjuk. Tálra helyezzük, megkenjük a pesto-val. Rájuk tépkedjük a salátát, erre ültetünk egy karika paradicsomot, jöhet egy szelet hús, majd ismét egy kis pesto.
Azonnal fogyasztjuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!