2020. ápr 19.

Avokádókrém tex-mex módra

írta: Hajós Ágnes
Avokádókrém tex-mex módra

A világ leghíresebb mártogatósa

Magyarországon nincs ember, aki nem ismeri a körözöttet. A bajoroknál meg az Obatzter-t.

De ha az amcsikat kérdezzük, hogy mi a kedvenc kencéjük, tuti, hogy a guacamole-t (gvakamole) említik. Nincs mozi, meccs és egyetlen iszogatós party se nélküle. 

Egyébként nálam is ez az egyik favorit. Tök egészséges, frissítő és hihetetlenül finom. 

Egyébként ahány ház, annyiféleképpen készül. Mármint az összetevők ugyanazok, de az állaga mindenkinél más: van, aki darabosabban szereti, van, akinél egészen krémes.

Én inkább az utóbbira szavazok, a recept is ez alapján került leírásra. Ha nektek a darabos verzió tetszik, vágjátok az összetevőket nagyobbakra.

Tortillachips-sel a legjobb, de bármivel ki lehet mártogatni :)

 

  Guacamole

Hozzávalók:

3 puha, érett avokádó

3 nagy, húsos, ízes paradicsom

1  lilahagyma

1 csokor koriander

Fél lime leve

Só, bors

Tortillachips a tálaláshoz

 

Az avokádót kikanalazzuk a héjából, kézzel vagy villával pépesre nyomkodjuk. A paradicsomot és a lilahagymát apróra kockázzuk, a többi hozzávalóval összekeverjük. Ízlés szerint adagoljuk a sót, frissen őrölt borsot, lime-levet is adhatunk még hozzá. Pár órára behűtjük, hogy összeérjenek az ízek. Tortillachips-szel kínáljuk.

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

paradicsom koriander lilahagyma avokádó