Avokádókrém tex-mex módra
A világ leghíresebb mártogatósa
Magyarországon nincs ember, aki nem ismeri a körözöttet. A bajoroknál meg az Obatzter-t.
De ha az amcsikat kérdezzük, hogy mi a kedvenc kencéjük, tuti, hogy a guacamole-t (gvakamole) említik. Nincs mozi, meccs és egyetlen iszogatós party se nélküle.
Egyébként nálam is ez az egyik favorit. Tök egészséges, frissítő és hihetetlenül finom.
Egyébként ahány ház, annyiféleképpen készül. Mármint az összetevők ugyanazok, de az állaga mindenkinél más: van, aki darabosabban szereti, van, akinél egészen krémes.
Én inkább az utóbbira szavazok, a recept is ez alapján került leírásra. Ha nektek a darabos verzió tetszik, vágjátok az összetevőket nagyobbakra.
Tortillachips-sel a legjobb, de bármivel ki lehet mártogatni :)
Guacamole
Hozzávalók:
3 puha, érett avokádó
3 nagy, húsos, ízes paradicsom
1 lilahagyma
1 csokor koriander
Fél lime leve
Só, bors
Tortillachips a tálaláshoz
Az avokádót kikanalazzuk a héjából, kézzel vagy villával pépesre nyomkodjuk. A paradicsomot és a lilahagymát apróra kockázzuk, a többi hozzávalóval összekeverjük. Ízlés szerint adagoljuk a sót, frissen őrölt borsot, lime-levet is adhatunk még hozzá. Pár órára behűtjük, hogy összeérjenek az ízek. Tortillachips-szel kínáljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!