2016. sze 17.

Hot dog melegszendvicsben, sok sajttal

írta: Hajós Ágnes
Hot dog melegszendvicsben, sok sajttal

Melengető reggeli nem csak hétvégére

Ha tehetem, hétköznap is meleg reggelivel indítok.

A forró, folyós sárgájú tojás, az olvadó sajt a melegszendvicsen vagy a roppanós juhbeles virsli valahogy megnyugvást hoz az egyébként rohanó hétköznapokba.

Kevésbé tűnik idegesítőnek, hogy a gyerekek tátott szájjal bámulják a rajzfilmet öltözés helyett, vagy hogy a kutya a koszos lábával összerohangálja a konyhakövet :)

Ha van 10 szabad percem, próbálok egy kicsit különlegesebbet összehozni magamnak a hajrá előtt, a most következő szendvics is így született.

Ötlet innen.

 

Sajtos hot dog melegszendvics

 DSC_3033s

Hozzávalók 4 főre:

12-16 szelet toastkenyér (mérettől függően – otthon is elkészítheted, recept itt)

10-12 szál vékony virsli (a legjobb a roppanós)

Ízlés szerint mustár, ketchup, majonéz, esetleg hamburgerszósz, vagy ki mit szeret :)

25 dkg sajt (én simát és füstöltet kevertem)

Vaj

 

A toastkenyerek egyik felét megvajazzuk, ez lesz kívül. Párokba rendezzük, az egyik belső oldalukat megkenjük ketchup-pel, a másikat mustárral (vagy ki mivel szereti). Az egyik felükre halmozunk a reszelt sajtból, majd rájuk teszünk 3 db fél virslit. Erre ismét teszünk egy kupac sajtot, majd ráborítjuk a másik kenyérszeletet, a vajas fele legyen kifelé. Szendvicssütőben ropogósra sütjük.

DSC_3039s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

sajt mustár virsli ketchup