Kovászos uborkás szendvicskrém
Egészséges, frissítő kence piknikre vagy ráérős reggelekre
Nem vagyok egy rajongó típus, de tetszik, amit Széll Tamás hétről-hétre megmutat az egyik üzletlánc reklámembereként. Na, nem az agyonretusált plakátokra gondolok, hanem, hogy az éppen aktuális akciós kínálatból mit hoz össze.
Már két fogást meg is mutattam, egy tojássalátás rántott húst és egy csirkés tortillát avokádókrémmel (brutál finom volt, főleg a mártogatós).
Nemrég egy szendvicstornyot dobott össze, aminek része volt egy uborkás szendvicskrém, rögtön megtetszett. Aztán az alapján, hogy mi volt nekem itthon, készítettem egy hasonlót és tökéletes nyári reggelinek bizonyult :)
Kovászos uborkás szendvicskrém
Hozzávalók:
25 dkg ricotta
3 nagy kovászos uborka (receptem itt)
1 kisebb újhagyma zöldje
Fél csokor kapor
Fél csokor petrezselyem
Só, bors
A kovászos uborkát lecsepegtetjük, kis kockákra vágjuk, a zöldfűszereket is felaprítjuk. Összekeverjük a többi hozzávalóval, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Tálalási ötlet: gyökérkenyér-szeleteket pirítunk, rájuk halmozzuk a szendvicskrémet, néhány szelet sonkával kínáljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!