Vadas pulykával és krumpligombóccal, egészségesen
Nagymamám receptje az én újításommal
A vadast is csak felnőtt koromban szerettem meg, ebből a menzai változatot kifejezetten utáltam. Nagymamám mártása kifejezetten finom volt, de a hús puhára főzése valahogy sosem sikerült neki, és meg is magyarázta, hogy ezt nem is lehet...
Aztán mikor főző-öntudatomra ébredtem, rájöttem, hogy egyáltalán nem kötelező a húst a zöldségek mellé dobni, mert pl. a pulykának az a háromnegyed óra édeskevés. Ezért ma már az előzőleg levesben megfőtt vagy maradék sült hússal készítem, ha éppen fogyókúrás időszakomat élem, rántás és fehér liszt nélkül.
Vadas pulyka light krumpligombóccal
Hozzávalók 4 főre:
0,5 kg sárgarépa
0,5 kg petrezselyemgyökér
1 nagy fej hagyma
...