Zöldbabfőzelék különlegesen, liszt nélkül
Egészséges főzelék sült paradicsommal, korianderrel
A főzelékekkel általában nincs problémám. Csak azzal, mikor ezt a legtöbbször agyonlisztezett, agyonfőzött zöldségételt egészségesnek tüntetik fel. Sokan még mindig nem veszik tudomásul, hogy ami finomliszttel van behabarva, vagy urambocsá' be van rántva, az sok minden, csak nem diétás. Sőt, mivel a zöldségeket is általában jó puhára főzik, a vitamintartalmából sem sok marad.
Pedig a sűrítésre rengeteg más módszer is van, én háromfélét variálok: kiveszem a zöldség egy részét, összeturmixolom, visszaöntöm és kész. Vagy a zöldséggel együtt megfőzök egy szem krumplit, egy kis lével, esetleg tejföllel összenyomkodom, mehet a zöldséghez. Ha ezekhez nincs kedvem, akkor ...