Rakott karfiol a rózsa jegyében
Pagodakarfiol bacon-nel, krémes sajtszósszal, sütőben sütve
Nemrég ismét szépséges pagodakarfiolhoz jutottam. És mivel mostanában sokan kerestek rakott karfiol-recepteket, gondoltam, készítek egy olyat, ami nem csak finom, de roppant mutatós is :)
Bacon-ös, sajtos rakott pagodakarfiol
Hozzávalók 4 főre:
1 közepes fej pagodakarfiol
15 szelet bacon
Vaj a kenéshez
10 dkg ementáli sajt
Só
A híg besamelhez:
5 dkg vaj
6 dl tej
2 púpozott ek liszt
Só, szerecsendió
A híg besamelmártáshoz vajat egy lábasban felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, kevergetve zsemleszínűre pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, 2 dl hideg tejet fokozatosan hozzáadunk, míg egynemű lesz. Ekkor belekeverjük a maradék, közben felforralt tejet. A ...